درمانگاه دندانپزشکی حکیم

ایمپلنت فوری: کاشت دندان بلافاصله بعد از کشیدن

ایمپلنت فوری

کاشت ایمپلنت دندان معمولاً ماه‌ها طول می‌کشد و تا زمان به اتمام رسیدن درمان باید جای خالی دندان را تحمل کنید. اما با ایمپلنت فوری همان روزی که دندانتان را می‌کشید، با لبخندی زیبا و با ردیف کامل دندان‌ها از مطب دندانپزشک خارج می‌شوید. ایمپلنت در عمل ایمپلنت فوری (یا کاشت فوری دندان) بلافاصله پس از کشیدن دندان در همان روز در حفرۀ دندان کشیده‌شده جای‌گذاری می‌شود. پر کردن فوری جای خالی دندان کشیده‌شده با ایمپلنت زمان التیام را کوتاه‌تر می‌کند، اما نرخ پس زدن ایمپلنت و احتمال عفونت را افزایش می‌دهد. در عین حال باید به این نکته توجه کنید که ایمپلنت فوری به معنای واقعی کلمه در یک روز به پایان نمی‌رسد. اصطلاح ایمپلنت یک‌روزه یا ایمپلنت فوری عموماً به عمل کاشت فیکسچر یا پایۀ ایمپلنت و جای‌گذاری پروتز (روکش، بریج یا دندان مصنوعی) بلافاصله پس از کشیدن دندان اشاره دارد. همچنان باید صبر کنید تا ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد. در هر حال اگر درمان ایمپلنت فوری را انتخاب کنید، مجبور نمی‌شوید مدتی طولانی با مشکلات جای خالی دندان کنار بیایید.

مزایا و معایب ایمپلنت فوری دندان

برای برخی ممکن است ایمپلنت فوری دندان بسیار سریع به نظر برسد و به صحیح بودن آن شک کند. این نوع درمان چقدر مؤثر است؟ چگونه می‌توانید تشخیص دهید چه روشی برای شما مناسب‌تر است؟

برای این منظور، بهترین کار مقایسه مزایا و معایب این روش است. به طور کلی ایمپلنت فوری دندان سریع‌تر انجام می‌شود و بعد از کشیدن دندان نیازی نیست نگران ظاهر نامطلوب آن باشید. از طرفی ایمپلنت فوری دندان احتمال عفونت و جوش نخوردن استخوان را افزایش می‌دهد. مزایا و معایب این روش را، می‌توانید به طور کامل در این قسمت مشاهده کنید.

مزایای ایمپلنت فوری دندان  

ایمپلنت فوری دندان مزایای بسیاری دارد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تسریع فرایند التیام: مدت زمان نشستنتان روی صندلی دندانپزشکی در مجموع کمتر از کاشت ایمپلنت به روش رایج می‌شود، اگرچه در یک روز باید مدت بیشتری روی یونیت بنشینید.
  • بهبود فرایند التیام: احتمال تحلیل رفتن لثه‌ها و استخوان بسیار کمتر می‌شود و در نتیجه احتمال ضرورت یافتن انجام درمان‌های بیشتر در آینده کمتر می‌شود.
  • کاهش تعداد دفعات مراجعه به مطب دندانپزشکی: کمتر مجبور می‌شوید که مرخصی بگیرید و مسیر خانه یا محل کار را تا دندانپزشکی بروید و برگردید.
  • زودتر صاحب لبخندی زیبا می‎شوید: اگر دندان غائب در محلی باشد که دیده شود، مسلماً می‌خواهید که هر چه زودتر کاشت دندان را انجام بدهید تا دوباره با خیال راحت لبخند بزنید. ایمپلنت فوری کمک می‌کند تا زودتر به خواسته‌تان برسید. ایمپلنت فوری لبخندتان را طبیعی‌تر نشان می‌دهد و ضمناً از ورود ذرات غذا به زخم جراحی بازی که پس از کشیدن دندان باقی مانده است، جلوگیری می‎کند.
  • پایه‌ای محکم برای دندان مصنوعی بر پایۀ ایمپلنت: ایمپلنت فوری برای نگه داشتن دندان مصنوعی بر پایۀ ایمپلنت نیز کاربرد دارد. به این ترتیب زودتر می‌توانید با ردیف کامل و مرتب دندان‌ها لبخند بزنید.

معایب ایمپلنت فوری دندان 

ایمپلنت فوری دندان معایبی نیز دارد که شامل موارد زیر است:

  • افزایش خطر عفونت: افراد مبتلا به بیماری لثه یا بیمارانی که سلامت دهان و دندان‌های‌شان در وضعیت رضایت‌بخشی نیست، بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت دندان قرار دارند. کاشت ایمپلنت فوری پس از کشیدن دندان پوسیده یا عفونی خطر ابتلا به پری ایمپلنتایتیس را افزایش می‌دهد.
  • جوش نخوردن به استخوان: کاشت فوری ایمپلنت و جایگذاری پروتز فرایند استئواینتگریشن یا جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک را مختل می‌کند. به همین دلیل ایمپلنت فوری عموماً برای دندان‌های جلو توصیه می‌شود. خوردن غذاهای نرم تا دو ماه پس از جراحی، خطر وارد شدن فشار بیش از اندازه به ایمپلنت را کاهش می‌دهد.
  • وابستگی شدید موفقیت درمان به مهارت و تخصص دندانپزشک: موفقیت ایمپلنت فوری به مهارت، تجربه و تخصص دندانپزشک بستگی دارد. بررسی عکس‌های قبل و بعد بیماران پیشین دندانپزشک کمکتان می‌کند تا مهارت‌ها و مراقبت پس از عمل دندانپزشک را بهتر ارزیابی کنید.

آیا ایمپلنت فوری دندان برای من مناسب است؟

ایمپلنت فوری دندان

مهمترین عامل تعیین کننده در انجام ایمپلنت فوری، سلامت و تراکم استخوان فک است. حتی برای ایمپلنت معمولی نیز اگر تراکم استخوان کم باشد، نیاز به پیوند استخوان هست تا ایمپلنت بتواند به خوبی به استخوان جوش بخورد و ثابت شود. در مواردی ممکن است بیمار دچار افتادگی سینوس باشد و استخوان فک او نازک باشد. در این شرایط نیز انجام ایمپلنت فوری امکان پذیر نیست و ابتدا باید جراحی لیفت سینوس و پیوند استخوان انجام شود و سپس ایمپلنت با روش معمولی کاشته شود.

متقاضی ایده‌آل ایمپلنت فوری باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشد.
  • استخوان فکش سالم و بی‌عیب باشد.
  • سیگاری نباشد یا حاضر باشد که سیگار را قبل از شروع درمان ترک کند.

داشتن شرایط زیر باعث می‌شود که متقاضی ایده‌آلی برای کاشت ایمپلنت فوری نباشید:

  • ابتلا به بیماری لثه
  • رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و نامناسب بودن وضعیت سلامت دهان
  • ابتلا به بیماری‌های خودایمنی
  • ابتلا به بیماری‌های مزمن
  • دندان قروچه کردن

تفاوت ایمپلنت فوری با ایمپلنت معمولی

در جدول زیر مقایسۀ کامل و خلاصه شدۀ ایمپلنت فوری و ایمپلنت معمولی را مشاهده می‌کنید:

 ایمپلنت دندان فوریایمپلنت دندان معمولی
هزینۀ درماندر کل به دلیل کاهش تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشکی مقرون‌به‌صرفه‎تر است.به دلیل بیشتر بودن تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشکی به اندازۀ ایمپلنت فوری مقرون‌به‌صرفه نیست.
نتایجبیماران کلینیک را همان روز جراحی با ردیف کاملی از دندان‌های جدید ترک می‌کنند.بیماران همان روز جراحی صاحب دندان جدید نمی‌شوند و عموماً کلینیک را با نوعی دندان مصنوعی موقت ترک می‌کنند.
مدت زمان درمانجراحی و جایگذاری پروتز در یک روز انجام می‌شود. با این‌ حال بیماران همچنان باید قبل از شروع درمان برای مشاوره و تهیۀ طرح درمان به دندانپزشک مراجعه کنند. همچنین بررسی‌های تکمیلی پس از جراحی ضروری است. در هر حال مدت زمان کل درمان از مشاوره تا خلق لبخند جدید معمولاً فقط دو هفته طول می‌کشد.کل فرایند تا زمانی‌که بیمار صاحب ردیف کاملی از دندان‌های جدید شود، شش تا هشت ماه طول می‌کشد. برخی بیماران در تمام این مدت باید بی‌دندانی را تحمل کنند.
مناسب بودنفقط گروه خاصی از بیماران شرایط لازم را برای کاشت ایمپلنت فوری دارند.کاشت ایمپلنت معمولی روش امتحان پس‌داده و اثبات‌شده‌ای برای کاشت ایمپلنت است. چنانچه بیمار شرایط عمومی کاشت ایمپلنت را داشته باشد، تمامی موارد برای کاشت ایمپلنت معمولی مناسب‌اند.
نرخ موفقیتخطر پس زدن ایمپلنت در بعضی موارد بیشتر از کاشت ایمپلنت معمولی است.نرخ موفقیت 95% است.

 مراحل جراحی ایمپلنت فوری دندان

مراحل جراحی ایمپلنت فوری دندان

همان‌طور که گفته شد جراحی کاشت ایمپلنت در همان روز کشیدن دندان انجام می‌شود و روکش همان روز چسبانده می‌شود. یکی از دو روش کاشت ایمپلنت فوری یا معمولی عموماً با توجه به میزان و وضعیت استخوان فک انتخاب می‌شود. این تصمیم‌گیری به تفصیل در طرح درمان توضیح داده می‌شود.

مراحل ایمپلنت فوری دندان به این ترتیب است:

کشیدن دندان عموماً تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. دندانپزشک دندان را با احتیاط و دقت دستکاری می‌کند تا به اندازۀ کافی لق شود، سپس آن را می‌کشد. تمام استخوان و بافت عفونی معمولاً در این عمل بیرون کشیده می‌شود. کشیدن دندان با این هدف انجام می‌شود که دندان با حداقل آسیب به حفرۀ دندان، بافت لثۀ اطراف و دندان‌های مجاور کشیده شود.

کشیدن موفقیت‌آمیز دندان زمینه را برای کاشت راحت‌تر پایۀ ایمپلنت (پست تیتانیومی پیچی‌شکل شیاردار) فراهم می‌کند. چگونگی کشیدن دندان برای کاشت ایمپلنت فوری بلافاصله پس از جراحی بسیار مهم است.

جراحی کاشت ایمپلنت سخت‌ترین مرحلۀ ایمپلنت فوری است. اگر قرار باشد چند ایمپلنت کاشته شود، جراحی چند ساعت طول می‌کشد. جراحی عموماً با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. بیهوشی عمومی در بعضی موارد برای بیمارانی که از عمل‌های دندانپزشکی می‌ترسند یا بنا به هر دلیلی درخواست بیهوش شدن دارند، به کار برده می‌شود. در این صورت لازم است متخصص بیهوشی در طول جراحی ایمپلنت حضور داشته باشد. متخصص بیهوشی شرایط عمومی و علائم حیاتی بیمار بیهوش را تحت‌نظر دارد.

انتخاب بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عموماً به آستانۀ تحمل درد و میزان اضطراب بیمار بستگی دارد. دندانپزشک بهترین روش را با توجه به شرایط خاص هر بیمار توصیه می‌کند.

جراحی پس از اعمال بی‌حسی یا بیهوشی شروع می‌شود. کاشت ایمپلنت با توجه به پیچیدگی هر مورد به صورت دست‌آزاد (free-hand) یا هدایت‌شده انجام می‌شود. در روش هدایت‌شده از راهنمای جراحی ایمپلنت کاملاً سفارشی‌سازی‌شده که به صورت سه‌بعدی طراحی و چاپ می‌شود، استفاده می‌شود. دندانپزشک ایمپلنت را به کمک این راهنما در محل و زاویۀ مناسب در استخوان فک قرار می‌دهد. راهنمای جراحی عموماً برای موارد پیچیده‌تر به کار برده می‌شود تا دندانپزشک بتواند ایمپلنت را با دقت و با حاشیۀ امنیت بالا جایگذاری کند.

سپس محل ایمپلنت دندان آماده و ایمپلنت کاشته می‌شود.

پروتز دندان پس از کاشت ایمپلنت دندان جایگذاری می‌شود. این پروتز که می‌تواند به شکل روکش، بریج یا دندان مصنوعی باشد، مانند دندان جایگزین عمل می‌کند. پروتز اولیه بسته به هر مورد می‌تواند موقتی باشد، پروتز دائمی باید به‌ طور سفارشی ساخته شود. اگر از پروتز موقت استفاده شود، باید پس از چند هفته برای چسباندن پروتز دائمی به دندانپزشکی مراجعه کنید.

جایگذاری پروتز بخش مهمی از عمل کاشت ایمپلنت است، چون پروتز نامناسب و به خوبی جای‌گذاری نشده زمینه‌ساز پس زدن ایمپلنت می‌شود.

استئواینتگریشن یا فرایند جوش خوردن ایمپلنت دندان به استخوان فک و التیام یافتن زخم‌ها بخش اصلی درمان کاشت ایمپلنت به شمار می‌آید. ایمپلنت طی این فرایند به‌ طور دائمی به استخوان فک جوش می‌خورد و ایمپلنت ثابت و محکم می‌شود. جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک ظرف چهار تا شش ماه پس از جراحی کاشت ایمپلنت اتفاق می‌افتد. در این مدت، به‌خصوص در هشت هفتۀ نخست پس از کاشت ایمپلنت فوری، باید غذاهای نرم میل کنید.

به‌علاوه پس از چند هفته باید برای دریافت پروتز نهایی و کشیدن بخیه‌ها مجدداً به کلینیک مراجعه کنید.

پس از آن معاینۀ دیگری انجام می‌شود تا دندانپزشک از محکم بودن ایمپلنت و جوش خوردنش به استخوان فک مطمئن شود. هر شش ماه یک‌بار باید برای معاینه و مراقبت از ایمپلنت‌ها نزد دندانپزشک بروید.

مراقبت‌های بعد از ایمپلنت فوری دندان

تعهد بیمار به رعایت توصیه‌های دندانپزشک برای مطمئن شدن از حرکت نکردن ایمپلنت در طول فرایند جوش خوردن ایمپلنت به استخوان، یعنی در بازۀ سه تا شش ماه پس از جراحی کاشت ایمپلنت، ضروری است. بیماران در این مدت غالباً باید غذاهای نرم‌تر میل کنند و از خوردن غذاهای ترد و سفتی مانند هویج یا بادام پرهیز کنند. این پرهیز باید شش تا هشت هفته پس از جراحی رعایت شود. رعایت نکردن رژیم غذایی نرم باعث جابه‌جا شدن ایمپلنت می‌شود، اثر نامطلوبی بر یکپارچگی ایمپلنت با استخوان می‌گذارد و خطر پس زدن ایمپلنت را افزایش می‌دهد.

مراقبت از ایمپلنت فوری برای حصول اطمینان از به خوبی جوش خوردن ایمپلنت و موفقیت درمان ضروری است. توصیه‌های زیر را برای مراقبت از ایمپلنت رعایت کنید:

  1. مدیریت ناراحتی: پس از جراحی دچار ناراحتی و ورم می‌شوید. ممکن است دندانپزشک برای‌تان مسکن تجویز کند یا مصرف داروهای مسکن بدون‌نسخه را توصیه کند. دستورهای مربوط به مقدار و زمان مصرف داروها را رعایت کنید.
  2. استفاده از کیسۀ یخ: در 24 ساعت اول پس از جراحی روی محل دردناک کیسۀ یخ بگذارید. این کار ورم را کمتر می‌کند و دردتان را تا حدی تسکین می‌دهد.
  3. فشار جویدن: از وارد کردن فشار بیش از حد به محل کاشت ایمپلنت اجتناب کنید. تا چند روز پس از جراحی رژیم غذایی نرم یا مایع را رعایت کنید تا ایمپلنت به خوبی به استخوان فک جوش بخورد.
  4. بهداشت دهان و دندان: رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها برای التیام یافتن زخم‌ها و موفقیت کاشت ایمپلنت حیاتی است. دندان‌ها، از جمله محل کاشت ایمپلنت را با احتیاط مسواک بزنید، اما مراقب باشید که به ناحیۀ جراحی آسیب نزنید. دور محل ایمپلنت را تا زمانی که دندانپزشک اجازه نداده است، نخ دندان نکشید.
  5. شست و شو با آب نمک: دندانپزشکان توصیه می‌کنند که دهانتان را چند بار در روز با آب نمک شست و شو بدهید تا محل جراحی تمیز بماند و فرایند التیام زخم‌ها تسهیل شود.
  6. خودداری از کشیدن سیگار و نوشیدن مشروبات الکلی: کشیدن سیگار و مصرف الکل فرایند التیام‌بخشی را آهسته می‌کند و احتمال بروز عوارض را افزایش می‌دهد. بهترین کار این است که الکل و دخانیات را در دورۀ بهبود اولیه ترک کنید.
  7. نجویدن غذا با ایمپلنت: غذا را تا چند هفته با دندان‌های سمت کاشت ایمپلنت نجوید. به این ترتیب فشار غیرضروری به ایمپلنت وارد نمی‌شود و ایمپلنت به خوبی به استخوان فک جوش می‌خورد. 
  8. مراجعه به دندانپزشک در زمان‌های تعیین‌شده برای معاینۀ تکمیلی: به‌طور دوره‌ای برای بررسی‌های تکمیلی به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک پیشرفت فرایند التیام را تحت‌نظر می‌گیرد و مطمئن می‌شود که همه چیز طبق‌ انتظار پیش می‌رود.
  9. مراقب بودن هنگام ورزش و فعالیت بدنی: تا چند روز پس از کاشت ایمپلنت ورزش‌ یا فعالیت‌های بدنی سنگین انجام ندهید، در غیر این صورت ورم و ناراحتی‌تان بیشتر خواهد شد.
  10. فراموش نکردن مصرف داروها: اگر دندانپزشک دارویی مانند مسکن یا آنتی‌بیوتیک برای‌تان تجویز کرده است، داروها را حتماً طبق دستور مصرف کنید.

اگر علائم غیرعادی مانند خونریزی شدید، درد طاقت‌فرسا یا نشانه‌های عفونت، از قبیل قرمزی یا ترشح چرک، بروز یافت، فوراً با دندانپزشک تماس بگیرید.

هزینه ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری هزینه کمتری نسبت به ایمپلنت‌های معمولی دارد و علت آن تا حد زیادی به زمان محدود آن بستگی دارد. هر بار که برای جراحی به مطب مراجعه می‌کنید باید هزینه ویزیت دندانپزشک و تجهیزات مورد استفاده را پرداخت کنید. در نتیجه در کاشت ایمپلنت‌های فوری با به حداقل رساندن زمان مراجعه به دندانپزشک می‌توانید میزان هزینه‌ها را کاهش دهید.

انواع ایمپلنت‌های فوری

همه ایمپلنت‌های فوری شبیه به هم ساخته نمی‌شوند. طول عمل و زمان بهبودی شما تا حد زیادی به نوع ایمپلنت مورد استفاده بستگی دارد. انواع مختلف ایمپلنت های فوری عبارت‌اند از:

ایمپلنت تک دندانی

ایمپلنت تک‌دندانی مانند جایگزینی بلندمدت برای دندان غائب عمل می‌کند و فیکسچر یا پایه‌ای دائمی است که مانند ریشۀ دندان طبیعی در استخوان فک قرار داده می‌شود. ایمپلنت تک‌دندانی، ایمپلنت معمول برای یک دندان است. جراح دهان و دندان میلۀ تیتانیومی را در سوراخ مربوط به دندان غائب در استخوان فک ثابت می‌کند.

وقتی که پایه ایمپلنت به استخوان جوش خورد، دندانپزشک دندان جایگزین که تاج نیز نامیده می‌شود را روی ایمپلنت سوار می‌کند. تاج معمولاً از جنس سرامیک یا پرسلین ساخته می‌شود. دندانپزشک مراقبت‌های ویژه‌ای را برای اطمینان از تطابق تاج با بقیه دندان‌ها انجام می‌دهد. در نتیجه تفاوت بین دندان مصنوعی و سایر دندان‌های موجود در دهان قابل تشخیص نیست.

ایمپلنت های نیم فک یا فول آرک

اگر دندان‌های زیادی در فک بالایی یا پایینی نیاز به تعویض داشته باشند، ممکن است دندانپزشک به شما پیشنهاد ایمپلنت نیم فک یا فول آرک را بدهد. این ایمپلنت‌ها شامل یک ردیف کامل دندان هستند که با 4 تا 6 پایه ایمپلنت به استخوان فک متصل شده و می‌توانند بین 12 تا 14 دندان را جایگزین کنند.

ایمپلنت‌های تیتانیومی در استخوان فک قرار داده می‌شوند و به استخوان جوش می‌خورند. به این ترتیب پایۀ محکمی برای اباتمنت‌ها و پروتزها ایجاد می‌شود. کاشت ایمپلنت عمل مهمی است؛ بدن پس از این عمل نیز مانند هر جراحی دیگری برای ترمیم و تشکیل پیوند با مادۀ جدید واردشده به زمان نیاز دارد. دلیل اصلی‌ای که باعث می‌شود اکثر عمل‌های ایمپلنت در یک روز کامل نشود، همین است. کلینیک دندانپزشکی را پس از کاشت ایمپلنت با مجموعه‌ای از دندان‌های موقت که روی ایمپلنت‌ها گذاشته می‌شود، ترک می‌کنید. پس از سه تا شش ماه که دهان کاملاً التیام پیدا کرد، برای دریافت پروتزهای نهایی به کلینیک برمی‌گردید. 

دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت

دندان مصنوعی بر پایۀ ایمپلنت گزینۀ دیگری برای جایگزینی تمام دندان‌های از دست‌ رفته است. متخصص ایمپلنت گاهی از دندان مصنوعی فعلی بیمار استفاده می‌کند و آن را از پایین به اباتمنت‌ها متصل می‌کند تا به جایگزین دندان‌های غائب تبدیل شود. در مرحلۀ بعد متخصص اباتمنت‌ها را به ایمپلنت‌های کاشته‌شده در فک متصل می‌کند. در بعضی موارد لازم است دندان مصنوعی جدیدی ساخته شود که به خوبی به ایمپلنت دندان متصل شود و عملکرد مناسبی داشته باشد. اگر بخواهید از دندان مصنوعی بر پایۀ ایمپلنت استفاده کنید، باید حدود سه ماه صبر کنید تا زخم‌ها التیام پیدا کنند و ایمپلنت به استخوان جوش بخورد. پس از سه ماه باید برای جایگذاری اباتمنت‌ها و تنظیم دندان مصنوعی فعلی یا جایگذاری دندان مصنوعی جدید به کلینیک مراجعه کنید. دندانپزشک دندان مصنوعی را روی اباتمنت‌ها قرار می‌دهد تا از جایگزینی محکم و دائمی برای دندان‌های از دست‌ رفته برخوردار شوید.

تفاوت دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت با ایمپلنت نیم فک در این است که دندان مصنوعی با این روش به تعداد کمتری ایمپلنت نیاز دارد و قابلیت برداشته شدن دارد. یعنی می‌توانید هر موقع به آن نیاز نداشتید خودتان آن را از دهان خارج کنید و دوباره نصب کنید. مزیت دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت نسبت به دندان مصنوعی معمولی نیز پایداری بیشتر و کمتر بودن احتمال لق خوردن و یا افتادن از دهان است. این مزیت به این دلیل است که دندان مصنوعی در این روش به ایمپلنت متصل می‌شود و در جای خود چفت می‌شود.

سؤالات پرتکرار 

آیا ایمپلنت فوری را می‌توان تحت بیهوشی انجام داد؟

ایمپلنت فوری را می‌شود تحت بیهوشی انجام داد. برای این کار به متخصص بیهوشی نیاز است که باید در تمام طول کاشت ایمپلنت فوری حضور داشته باشد و علائم حیاتی شما را چک کند. تحت بیهوشی شما در تمام طول جراحی خواب خواهید بود و چیزی حس نخواهید کرد.

ایمپلنت فوری چقدر زمان می‌برد؟

ایمپلنت فوری معمولاً در یک جلسه انجام می‌شود. این جلسه با توجه به تعداد ایمپلنت‌ها 30 دقیقه تا 3 ساعت طول می‌کشد. البته لازم به ذکر است که کلینیک دندانپزشکی را با دندان‌های دائمی ترک نمی‌کنید، اما ردیف دندان‌های‌تان کامل خواهد بود و لازم نیست هنگام لبخند زدن نگران جای خالی دندان‌ها باشید.

آیا ایمپلنت های فوری بی‌خطر هستند؟  

هر درمانی که نیاز به جراحی برای کاشت چیزی داشته باشد می‌تواند خطرناک باشد. اما ایمپلنت خطر عوارض نسبتاً کمی دارد. قبل از جراحی حتما مطمئن شوید که جراح شما تجربه و مهارت کافی برای این کار را دارد.

ایمپلنت های فوری چقدر ماندگارند؟  

ایمپلنت فوری به اندازه ایمپلنت‌های معمولی ماندگار نیستند: اگر از ایمپلنت‌های فوری به درستی مراقبت کنید معمولاً تا ده سال ماندگار خواهند بود.

آیا ایمپلنت‌های فوری نیاز به مراقبت ویژه دارند؟  

ایمپلنت‌های فوری نیاز به مراقبت ویژه‌ای دارند، چون زمان لازم است تا استخوان رشد سلولی جدید ایجاد کند و به ایمپلنت‌ها پیوند بخورد. دندانپزشکان معمولاً توصیه می‌کنند که به مدت شش تا هشت هفته پس از جراحی غذاهای نرم بخورید. خوردن غذاهای سفت و ترد در این مدت می‌تواند باعث خارج شدن ایمپلنت‌ها از جای خود شود.

آیا همه دندانپزشکان ایمپلنت فوری انجام می‌دهند؟ 

خیر، هر دندانپزشکی ایمپلنت فوری انجام نمی‌دهد. وقتی یک بیمار قصد کاشت ایمپلنت فوری دارد باید به متخصصی مراجعه کند که در کاشت ایمپلنت دندان بسیار ماهر باشد. ایمپلنت نیازمند جراحی است و بنابراین بهتر است جراح شما با تجربه باشد.

ایمپلنت‌ها فوری چه تفاوتی با دندان های واقعی دارد؟  

از لحاظ ظاهری تشخیص ایمپلنت فوری با دندان طبیعی تقریباً غیر ممکن است. فضای باریکی بین لثه و پروتز وجود دارد که از بیرون نامرئی است و تمیز کردن دندان را راحت‌تر می‌کند. دندان‌های جدید شما طبیعی به نظر می‌رسند و شما می‌توایند با خیالت راحت زندگی کنید، بخندید و از زندگی لذت ببرید.

آیا ایمپلنت فوری دندان درد دارد؟  

خیر، کاشت ایمپلنت بدون درد است و تحت بی‌حسی موضعی قرار می‌گیرد. بهتر است از یک داروی آرامبخش استفاده کنید تا مراحل درمان را برای شما آسان‌تر کند.

آیا تمیز کردن دندان‌ها ایمپلنت فوری دشوار است؟  

تمیز کردن اطراف دندان‌های متصل به ایمپلنت‌ها سخت‌تر از تمیز کردن دندان‌های طبیعی است. به شما توصیه می‌کنیم که هر سه ماه یکبار به یک متخصص ایمپلنت باتجربه مراجعه کنید.

آیا افراد سیگاری می‌توانند ایمپلنت فوری انجام دهند؟

سیگار می‌تواند میزان شکستگی ایمپلنت‌ها و احتمال بروز مشکلاتی مانند تحلیل لثه، تحلیل استخوان یا عفونت را به مرور زمان افزایش دهد. بهتر است برای کاهش مشکلات این چنینی سیگار را ترک کنید. اما اگر سیگاری هستید هنوز هم امکان کاشت ایمپلنت برای شما وجود دارد.

آیا ایمپلنت فوری تمام دندان‌ها را می‌توان در یک جلسه انجام داد؟

ایمپلنت نیم‌فک برای جایگزینی تمام دندان‌های فک بالا یا پایین کاربرد دارد. در این عمل پروتزی دائمی با چهار تا شش ایمپلنت ایجاد می‌شود. ایمپلنت‌ها مانند پایۀ بریج یا دندان مصنوعی عمل می‌کنند و 12 تا 14 دندان را نگه می‌دارند.

آیا کشیدن تمام دندان‌ها در یک جلسه برای ایمپلنت فوری ممکن است؟

محدودیتی برای تعداد دندان‌هایی که دندانپزشک می‌تواند در یک جلسه بکشد، وجود ندارد. هرچند معمول نیست، اما بیماران دچار پوسیدگی شدید دندان چارۀ دیگری جز کشیدن هم‌زمان چند دندان طی یک عمل جراحی ندارند.

مقالات مرتبط
Share on whatsapp
اشتراک گذاری در واتساپ
Share on twitter
اشتراک گذاری در توئیتر
Share on telegram
اشتراک گذاری در تلگرام
فهرست مطالب