درمانگاه دندانپزشکی حکیم قم

جراحی سینوس لیفت | نحوه انجام، عوارض و مراقبت بعد از آن + هزینه

جراحی سینوس لیفت نحوه انجام، عوارض و مراقبت بعد از آن + هزینه

یکی از اصل‌های مهمی که تعیین‌کننده موفقیت کاشت ایمپلنت است، کیفیت و کمیت استخوانی است که قرار است ایمپلنت در آن جای‌گذاری شود. بخش عقب فک بالا از دیرباز یکی از دشوارترین بخش‌های دهان برای کاشت موفق ایمپلنت بوده است، چرا که کیفیت و کمیت استخوان در انتهای فک بالا کافی نیست و این بخش به سینوس نزدیک است. اگر مقداری از استخوان به دلایلی همچون بیماری لثه یا از دست دادن دندان تحلیل رفته باشد، استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت وجود نخواهد داشت.

در چنین شرایطی جراحی لیفت یا تقویت سینوس برای غلبه بر این مشکل انجام می‌شود. جراح کف سینوس را در عمل لیفت سینوس بالا می‌برد و استخوان لازم را برای کاشت ایمپلنت ایجاد می‌کند. چند تکنیک برای بالا بردن سینوس و ممکن ساختن تشکیل استخوان جدید به کار برده می‌شود.

جراحی سینوس لیفت

لیفت سینوس عمل جراحی متداولی است که با هدف ایجاد استخوان کافی زیر سینوس فک بالا (ماگزیلاری) برای کاشت ایمپلنت انجام می‌شود.

سینوس‌های فک بالا فضاهایی مملو از هوا در کنار بینی هستند که بالای دندان‌های آسیاب کوچک و آسیاب و زیر چشم قرار دارند.

غشای نازکی روی استخوان داخل سینوس‌ها را می‌پوشاند. جراح این پوشش را در عمل لیفت سینوس، داخل سینوس بالا می‌برد تا فضا برای استخوان و ایمپلنت دندان ایجاد شود.

جراحی لیفت سینوس پیش از جای‌گذاری ایمپلنت یا هم‌زمان با آن انجام می‌شود.

مزایای جراحی لیفت سینوس

اگر از مزایای مختلف لیفت سینوس مطلع شوید، می‌توانید درباره لزوم انجام این عمل آگاهانه تصمیم بگیرید.

بنابراین در ادامه چهار مورد از مزایای مهم‌تر لیفت سینوس را برای‌تان توضیح می‌دهیم.

به موفقیت کاشت ایمپلنت دندان کمک می‌کند

یکی از دلایل رایج‌تری که لیفت سینوس را ضروری می‌سازد، کمک این عمل به کاشت ایمپلنت است.

شرط موفقیت‌آمیز بودن کاشت ایمپلنت دندان این است که استخوان کافی برای جوش خوردن ایمپلنت روی فک یا داخل فک وجود داشته باشد. متأسفانه از دست دادن دندان در بسیاری از موارد به تحلیل استخوان منجر می‌شود و در نتیجه کاشت ایمپلنت سخت‌تر می‌شود.

همچنین اگر استخوان تحلیل رفته باشد، جراحی لیفت سینوس با در اختیار گذاشتن حجم بیشتری از استخوان به کاشت ایمپلنت کمک می‌کند و کاشت ایمپلنت را بسیار آسان‌تر می‌سازد.

صحبت کردن و غذا خوردن را بهبود می‌بخشد

جراحی لیفت سینوس که استخوان تحلیل‌رفته در فک بالا را بازیابی می‌کند، برای بازیابی عملکرد دهان نیز مفید است. جویدن، گاز زدن و حتی صحبت کردن در اثر تحلیل استخوان دشوارتر می‌شود.

اما وقتی جراحی لیفت سینوس برای جایگزینی استخوان تحلیل‌ رفته انجام می‌شود، دهان بسیار راحت‌تر می‌تواند عملکردهای گوناگون و ضروری روزمره را انجام دهد. بسیاری از ما نقش دهان را در زندگی روزمره نادیده می‌گیریم و عملکردهای دهانی را بدیهی می‌پنداریم. اما تحلیل رفتن استخوان فک بالا، انجام دادن همین وظیفه‌های ساده را سخت می‌کند.

غذا خوردن و حرف زدن پس از جراحی لیفت سینوس بسیار راحت‌تر می‌شود.

لبخند شما را زیباتر می‌کند

استخوان داخل دهان به دلایل مختلف تحلیل می‌رود. جراحی لیفت سینوس عموماً به علت تحلیل رفتن استخوان در اثر بیماری لثه یا از دست دادن دندان ضرورت می‌یابد.

اگرچه همین که لثه‌ ناسالم شود و دندان‌ها یک به یک از دست برود، زیبایی لبخند نیز از دست می‌رود، تحلیل رفتن استخوان فک جذابیت لبخندی را که زیبایی‌اش از پیش خدشه‌دار شده است، باز هم کمتر می‌کند.

جراحی لیفت سینوس به افرادی که استخوان فک بالای‌شان تحلیل رفته است، کمک می‌کند تا دوباره لبخندی زیبا پیدا کنند. همچنین جراحی ایمپلنت کاشت دندان‌های جایگزین را ممکن می‌سازد تا زیبایی لبخند کاملاً بازیابی شود.

از تحلیل بیشتر استخوان جلو گیری می‌کند

احتمالاً یکی از مشکلات و نگرانی‌های مهم‌تر افرادی که به دلیل از دست دادن دندان یا بیماری لثه دچار تحلیل استخوان شده‌اند، این است که تحلیل استخوان تا زمانی که درمان مناسب انجام نشود، ادامه خواهد داشت.

در نتیجه یکی از بزرگ‎ترین مزایای جراحی لیفت سینوس جلوگیری از بیشتر تحلیل رفتن استخوان است. بنابراین جراحی لیفت سینوس نه تنها استخوان تحلیل‌رفته را بازیابی می‌کند، بلکه از تحلیل رفتن استخوان بیشتر پیشگیری می‌کند. حال آن‌که اگر جراحی لیفت سینوس برای متوقف کردن آسیب انجام نشود، ‌استخوان بسیاری از بیماران مقدار بیشتری تحلیل خواهد رفت.

آمادگی‌های لازم قبل از جراحی سینوس لیفت

آمادگی های لازم قبل از جراحی سینوس لیفت

توصیه‌های زیر را قبل از انجام جراحی لیفت سینوس رعایت کنید تا برای جراحی آماده باشید:

  • اگر قرار است جراحی لیفت سینوس تحت بی‌حسی موضعی و آرام‌بخشی انجام شود، مانند هر روز غذا بخورید و ناشتایی نیاز ندارید.
  • داروهای معمول‌تان را مصرف کنید.
  • همان مسکنی را که برای رفع سردرد مصرف می‌کنید، مثلاً ایبوپروفن را پیش از جراحی لیفت سینوس مصرف کنید.
  • نگهدارنده (ریتینر) را که دندانپزشک در اختیارتان گذاشته است تا هنگام اسکن پیش از جراحی از آن استفاده کنید، همراه ببرید.
  • در زمان تعیین‌شده در کلینیک حاضر شوید.

اکثر عمل‌های لیفت سینوس با استفاده از بی‌حسی موضعی و در زمان هوشیار بودن بیمار انجام می‌شود. آرام‌بخشی همراه با بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی صرفاً زمانی به کار برده می‌شود که جراحی دشوار باشد یا لازم باشد چند عمل هم‌زمان انجام شود.

جراحی لیفت سینوس 45 دقیقه تا دو ساعت طول می‌کشد؛ مدت زمان جراحی به پیچیدگی عمل بستگی دارد. ممکن است دندانپزشک بلافاصله قبل از جراحی لیفت سینوس به شما آنتی‌بیوتیک بدهد. اگر عمل تحت بیهوشی یا با آرام‌بخشی انجام نمی‌شود، لازم نیست همراهی داشته باشید که شمار را به خانه برساند.

روش‌های انجام جراحی سینوس لیفت

جراحی لیفت سینوس معمولاً با استفاده از بی‌حسی موضعی و به صورت سرپایی انجام می‌شود و دردناک نیست.

دو روش اصلی برای انجام جراحی لیفت سینوس وجود دارد. جراح متخصص لثه روش مناسب را با توجه به میزان استخوان موجود در محل کاشت ایمپلنت انتخاب می‌کند.

جراحی باز لیفت سینوس

جراحی باز روش متعارف برای عمل لیفت سینوس است. کل جراحی لیفت سینوس به روش باز با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. جراح متخصص لثه برشی را در بخش جانبی فک بالا ایجاد می‌کند، بافت را در ناحیه سینوس کنار می‌زند و سوراخی را در استخوان ایجاد می‌کند. دندانپزشک از طریق این سوراخ به غشای مخاطی پوشش‌دهنده داخل سینوس، موسوم به غشای اشنایدر، دسترسی پیدا می‌کند. سپس با ابزار جراحی خاص و با دقت به طوری که به غشای اشنایدر آسیب نزند، مخاط سینوس را بالا می‌برد و پودر استخوان را در آن ناحیه می‌ریزد. دندانپزشک زخم ایجاد شده را پس از اتمام عمل بخیه می‌زند. سپس باید 4 تا 6 ماه صبر کرد تا بافت استخوانی به طور کامل تشکیل شود و بتوان کاشت ایمپلنت را انجام داد.

جراحی بسته لیفت سینوس

جراحی لیفت سینوس به روش بسته با آسیب کمتری همراه است، چرا که در این تکنیک نیازی به ایجاد برش‌های خاص روی لثه‌ها نیست. دندانپزشک تمام دستکاری‌ها را از طریق حفره‌ای انجام می‌دهد که برای کاشت ایمپلنت در نظر گرفته شده است. دندانپزشک غشای اشنایدر را با استفاده از وسایل جراحی تخصصی بالا می‌برد، بالشتک هوایی را برای جلوگیری از پارگی ایجاد می‌کند و سپس فضای شکل‌گرفته را با پودر استخوان پر می‌کند.

مزیت غیر قابل‌ انکار جراحی بسته لیفت سینوس این است که اگر حجم استخوان اولیه 3 تا 4 میلی‌متر باشد، ایمپلنت را می‌توان همان روز بلافاصله پس از جراحی لیفت سینوس جای‌گذاری کرد. به‌علاوه تکنیک باز برخلاف بسته، کبودی و ورم به جا نمی‌گذارد و دوران نقاهتش در کل بسیار راحت‌تر و سریع‌تر است.

 

مراقبت بعد از جراحی سینوس لیفت

اکثر بیماران پس از جراحی لیفت سینوس فقط کمی دچار ناراحتی می‌شوند. ممکن است ناحیه جراحی تا حدی ورم کند. برخی بیماران در چند روز پس از جراحی سینوس لیفت با خونریزی خفیف بینی یا دهان مواجه می‌شوند.

پس از جراحی لیفت سینوس سعی کنید بینی‌تان را نگیرید یا زیاد عطسه نکنید. البته می‌دانیم که کنترل عطسه سخت است، اما سعی کنید از محرک‌هایی که باعث عطسه‌های مکرر می‌شود، دوری کنید. عطسه کردن و گرفتن بینی باعث جابه‌جایی پودر پیوند استخوان و شل شدن بخیه‌ها می‌شود.

دندانپزشک داروهای لازم را تجویز می‌کند و وسایل ضروری را در اختیارتان می‌گذارد:

  • اسپری آب‌ نمک (سالین): این اسپری به مرطوب نگه داشتن بینی کمک می‌کند.
  • داروهای تجویزی: دندانپزشک داروهای لازم را برای جلوگیری از التهاب و گرفتگی تجویز می‌کند.
  • مسکن
  • آنتی‌بیوتیک
  • دهان‌شویه ضدمیکروبی: استفاده از این دهان‌شویه برای پیشگیری از عفونت مفید است.

هفت تا ده روز بعد از جراحی باید برای بررسی وضعیت‌تان به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک موضع جراحی را در این جلسه بررسی می‌کند و اگر بخیه‌ها جذبی نباشد، بخیه‌ها را می‌کشد. برخی بیماران باید چند بار برای معاینه به کلینیک مراجعه کنند. البته این مراجعه‌های مکرر دلیلی برای نگرانی نیست؛ دندانپزشک می‌خواهد مطمئن شود که زخم جراحی به خوبی در حال التیام یافتن است.

عوارض جراحی سینوس لیفت

عوارض زیر در دوران نقاهت پس از جراحی لیفت سینوس عادی است:

  • درد: درد در حدی است که با مسکن‌های ساده‌ای مانند ایبوپروفن و پاراستامول برطرف می‌شود.
  • ورم: ورم پس از دو روز بیشترین شدت را دارد.
  • کبودی: روی گونه‌ها کبود است و کبودی روی فک پایین نیز پخش می‌شود.
  • خطر اصلی در جراحی لیفت سینوس احتمال پاره یا سوراخ شدن غشا است؛ این خطر در جراحی باز لیفت سینوس 19% و در جراحی بسته 8/3% است. جراح پارگی سینوس را بخیه می‌زند یا چسب روی آن می‎زند. اگر غشا به خوبی ترمیم نشود، جراح عمل را متوقف می‌کند و فرصت می‌دهد تا سوراخ یا زخم التیام پیدا کند و جوش بخورد.
  • دندانپزشک می‌تواند جراحی لیفت سینوس را پس از ترمیم کامل غشا دوباره انجام بدهد. ترمیم غشا معمولاً چند ماه طول می‌کشد. غشای ترمیم‌شده عموماً ضخیم‌تر و محکم‌تر است، بنابراین عمل دوم لیفت سینوس احتمالاً موفقیت‌آمیز خواهد بود؛
  • بی‌حسی ناشی از بی‌حسی موضعی
  • خونریزی: این خونریزی ممکن است شامل خون دماغ شدن نیز باشد.
  • ممکن است سینوس‌ها تا چند هفته پس از جراحی «پر» یا «گرفته» باشد.
  • سرگیجه: سرگیجه عارضه‌ای نادر و موقتی است.

احتمال بروز عوارض زیر مدتی پس از جراحی لیفت سینوس وجود دارد:

  • عفونت
  • مشخص شدن گرفت
  • ورم و درد صورت پس از دو تا هفت روز
  • وجود نداشتن استخوان پیوندی پس از مرحله شکل‌گیری نهایی: خطر پس زدن در برخی بیماران، به‌خصوص سیگاری‌ها بالاتر است. اگر جراح احتمال بدهد که خطر پس زدن بالاتر از حد عادی است، بیمار را از وضعیت مطلع می‌کند.
  • ایجاد نشدن استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت

مشکلات زیر عوارض نادر اما جدی و خطرناکی هستند که احتمال بروزشان پس از جراحی لیفت سینوس اندک است:

  • بی‌حسی گونه‌ها و دندان‌ها و لثه‌های فک بالا در سمتی که جراحی انجام شده است. بی‌حسی بلافاصله پس از جراحی تجربه می‌شود و معمولاً موقتی است. بی‌حسی در موارد بسیار نادر دائمی می‌شود.
  • ایجاد راه ارتباطی بین سینوس و دهان
  • عفونت بلندمدت‌تری که برداشتن گرفت را ضروری می‌سازد.

هزینه جراحی لیفت سینوس

هزینه جراحی لیفت سینوس متغیر است و به تجربه جراح و تعداد عمل‌های انجام‌شده توسط ایشان بستگی دارد.

اگر لازم باشد آنتی‌ بیوتیک قبل از جراحی مصرف کنید، جراح دارو را تجویز می‌کند. ممکن است در دوران نقاهت بعد از جراحی به مسکن قوی و آنتی‌ هیستامین نیاز داشته باشید. خرید دارو جزء هزینه‌های جانبی است که در هزینه اصلی اعلام‌ شده منظور نمی‌شود.

در نهایت پس از گذشت چند ماه تا یک سال نباید مشکلی برای کاشت ایمپلنت وجود داشته باشد.

پرسش‌های پرتکرار

جراحی لیفت سینوس عمل دردناکی است؟

از آن‌جا که جراحی لیفت سینوس با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، هیچ دردی را در طول عمل حس نخواهید کرد. ممکن است توصیه شود که عمل با استفاده از بی‌حسی درون‌وریدی انجام شود، در این صورت حتی انجام شدن جراحی لیفت سینوس را به یاد نخواهید آورد.

ممکن است جراحی لیفت سینوس موفقیت‌آمیز نباشد؟

اگرچه نرخ موفقیت جراحی لیفت سینوس بسیار بالاست، احتمال عدم‌موفقیت آن نیز وجود دارد. البته این احتمال بسیار پایین است.

چه کارهایی را پس از جراحی سینوس لیفت نباید انجام بدهم؟

هر کاری که باعث ایجاد فشار در حفره بینی شود، پس از جراحی لیفت سینوس ممنوع است. از زور زدن، منقبض کردن عضلات شکم و حبس نفس، مانند زمان بلند کردن بارهای سنگین، باد کردن بادکنک و نواختن سازهای بادی، خودداری کنید. در مجموع هیچ کاری را که مستلزم افزایش فشار داخل دهان یا بینی باشد، انجام ندهید. سیگار کشیدن را نیز باید ترک کنید.

پس از جراحی لیفت سینوس چطور باید بخوابم؟

دو بالش را هنگام دراز کشیدن یا خوابیدن زیر سرتان بگذارید تا سر بالاتر قرار بگیرد.

آیا جراحی لیفت سینوس یک جراحی تهاجمی و پر خطر محسوب می‌شود؟

اگرچه جراحی لیفت سینوس و پیوند استخوان عملی پیچیده است که موفقیت آن به مهارت جراح بستگی دارد، در کل چیزی بیشتر از ایجاد کردن یک حفره برای ریختن پودر استخوان نیست. لیفت سینوس عمل ظریف و حساسی است که اگر به درستی انجام شود، عملی کاملاً قابل‌پیش‌بینی و موفقیت‌آمیز است.

دوران التیام پس از جراحی لیفت سینوس چقدر طول می‌کشد؟

اگر کاشت ایمپلنت همراه با لیفت سینوس انجام شده باشد، التیام زخم‌ها معمولاً حدود سه تا چهار ماه طول می‌کشد. ترمیم و استخوان‌سازی پس از گذشت این مدت کامل می‌شود.

جراحی لیفت سینوس صورتم را تغییر می‌دهد؟

بله، جراحی سینوس لیفت با بازیابی استخوان تحلیل‌رفته فک بالا، غالباً صورت‌تان را زیباتر می‌کند و فرورفتگی‌های زودرس ناشی از دندان غائب را از بین می‌برد.

مقالات مرتبط
Share on whatsapp
اشتراک گذاری در واتساپ
Share on twitter
اشتراک گذاری در توئیتر
Share on telegram
اشتراک گذاری در تلگرام
فهرست مطالب
تماس با درمانگاه حکیم