درمانگاه دندانپزشکی حکیم قم

ایمپلنت های دندانی دیجیتالی: مزایا و هزینه ها

ایمپلنت های دندانی دیجیتالی

امروزه اکثر دندانپزشکان کاشت ایمپلنت را در قالب بخشی از خدمات درمانی‌شان انجام می‌دهند. ایمپلنت‌های دندانی به دلیل مزایای بلندمدتشان استاندارد زرینی برای جایگزینی دندان‌های غایب به شمار می‌آیند.

ایمپلنت دندانی دیجیتال یکی از شگفتی‌های دندانپزشکی مدرن است. ایمپلنت دیجیتال جایگزینی برای دندان‌های از دست‌رفته است که به دلیل جوش خوردن به استخوان فک، مانند دندان طبیعی محکم است و بنابراین با خیال راحت می‌توانید از خوردن غذاهای موردعلاقه‌تان لذت ببرید؛ ایمپلنت به مراقبت خاصی نیاز ندارد و اگر به درستی از آن مراقبت کنید، می‌تواند مادام‌العمر باشد. دندانپزشکان امروزه به کمک ایمپلنت‌های دندانی دیجیتال کاشت ایمپلنت را سریع‌تر و راحت‌تر از گذشته انجام می‌دهند.

در جراحی ایمپلنت دیجیتال از شبیه‌سازی سه‌بعدی رایانه‌ای برای بررسی وضعیت استخوان‌ها و موقعیت عصب‌ها استفاده می‌شود. دندانپزشک ماهر زیبایی با در دست داشتن این اطلاعات می‌تواند جراحی را با برشی بسیار کوچک انجام بدهد. چون جراحی ایمپلنت دیجیتال بر ایجاد کوچک‌ترین برش ممکن متمرکز است، درد ناشی از این جراحی بسیار کمتر از جراحی ایمپلنت به روش قدیمی است.

مزایا و مراحل جراحی ایمپلنت دیجیتال را در این مقاله برایتان توضیح می‌دهیم. چنانچه تصمیم گرفتید ایمپلنت را جایگزین دندان از دست رفته کنید، حتماً به دندانپزشک ماهر و باتجربه‌ای مراجعه کنید که از روش‌های درمان و مدیریت عوارض اطلاع کامل دارند. به‌این‌ترتیب عوارض جانبی و خطرهای احتمالی درمان، کمتر و دوران نقاهت نیز کوتاه‌تر می‌شود.

جراحی ایمپلنت دیجیتال


 

جراحی ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دندانی مانند ریشه‌های دندان طبیعی عمل می‌کند و پروتز جایگزین دندان را نگه می‌دارد. ایمپلنت پست تیتانیومی زیست‌سازگار کوچکی است که طی عمل جراحی در استخوان فک قرار داده می‌شود تا دندان جایگزین، بریج یا دندان مصنوعی را نگه دارد.

پس از آن‌که دندانپزشک ایمپلنت را در استخوان فک قرار دارد، فرآیند اسئواینتگریشن یا جوش خوردن ایمپلنت به استخوان شروع می‌شود. استخوان اطراف ایمپلنت به تدریج فیبرهای بافتی را دور پست تیتانیومی می‌سازد و درهم‌می‌تند؛ درنتیجه پیوند بسیار محکمی برای ثابت نگه داشتن ایمپلنت تشکیل می‌شود.

ایمپلنت به استخوان فک جوش می‌خورد و پایه محکمی را برای پروتز دندانی تشکیل می‌دهد. وقتی ایمپلنت به استخوان فک جوش خورد و محل کاشت ایمپلنت التیام یافت، دندانپزشک دندان مصنوعی را روی ایمپلنت قرار می‌دهد.

سیستم ایمپلنت دندانی دیجیتال از فناوری مدرنی بهره می‌برد که کاشت کاملاً دیجیتال ایمپلنت را ممکن می‌سازد. سیستم تمام‌دیجیتال تمام مراحل را از اسکن تا طراحی و تولید شامل می‌شود و تجزیه و تحلیل دقیق تمامی جنبه‌های یک درمان برنامه‌ریزی‌شده را ممکن می‌سازد.

در فناوری ایمپلنت دیجیتال از مدل‌های رایانه‌ای سه‌بعدی استخوان فک برای جای‌گذاری و کاشت دقیق ایمپلنت استفاده می‌شود. فرآیند دیجیتال، عمل کاشت ایمپلنت را ساده می‌کند و زمان حضور بیمار را روی یونیت دندانپزشکی در حد قابل‌توجهی کوتاه‌تر می‌کند. کاهش مدت زمان جراحی خطر عفونت را کمتر می‌کند و درنتیجه دوران نقاهت پس از جراحی کوتاه‌تر می‌شود.

مزایای جراحی ایمپلنت دیجیتال


 

مزایای جراحی ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دندانی دیجیتال مزایای بسیاری دارد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایمپلنت از استخوان فک و دیگر اجزای صورت محافظت می‌کند و به حفظ ساختار صورت کمک می‌کند.
  • ایمپلنت عملکرد دندان‌ها را بازیابی می‌کند و بهترین گزینه پس از دندان طبیعی است.
  • ایمپلنت دیجیتالی لبخندتان را زیباتر می‌کند.
  • گفتارتان پس از کاشت ایمپلنت دیجیتالی واضح‌تر می‌شود، چون ایمپلنت بیشتر از دندان مصنوعی قدیمی شبیه دندان‌های طبیعی است و حرف زدن را برایتان راحت‌تر می‌کند.
  • جویدن با ایمپلنت راحت‌تر از دندان مصنوعی است و ایمپلنت برای گاز زدن انواع غذاها به اندازه کافی سفت است.
  • پس از کاشت ایمپلنت دیگر لازم نیست نگران پوسیدگی باشید، البته همچنان باید به‌طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید تا از تمیزی و ایمنی ایمپلنت و لثه مطمئن شوید.
  • ایمپلنت دندانی دیجیتال به نگه داشتن دندان‌های مجاور در محل مناسب کمک می‌کند. ایمپلنت از افزایش فشاری که باعث جابه‌جایی دندان‌ها می‌شود، جلوگیری می‌کند.
  • ایمپلنت دندانی دیجیتال برخلاف دندان مصنوعی معمولی هنگام خندیدن، عطسه، سرفه یا جویدن از دهان بیرون نمی‌افتد و باعث خجالتتان نمی‌شود.
  • دندان مصنوعی و بریج ثابت به اندازه ایمپلنت دندانی دیجیتال ماندگار نیستند. ممکن است لازم باشد روکش را هر چند وقت یک‌بار عوض کنید، اما اگر از ایمپلنت به درستی مراقبت کنید، ده سال یا بیشتر عمر خواهد کرد.
  • ایمپلنت به روش دیجیتال در مقایسه با کاشت ایمپلنت به روش معمولی مزایایی دارد. کل عمل به لطف پیشرفت‌های فناورانه در زمینه تصویربرداری، اسکن و رایانه ساده‌تر می‌شود؛ درنتیجه بیماران تعداد دفعات کمتری به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می‌کنند و از درمان دقیق‌تری برخوردار می‌شوند.
  • چون ایمپلنت دندان با تکنیک دیجیتال بدون برش یا بخیه انجام می‌شود، بافت حساس و ظریف لثه آسیب کمتری می‌بیند و عمل سریع‌تر انجام می‌شود.
  • کاشت ایمپلنت دیجیتال درد و ناراحتی کمتری دارد و بیماران از نتیجه درمان رضایت بسیار بیشتری دارند.

جراحی ایمپلنت دیجیتال چگونه انجام می‌شود؟


 

انجام ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال مانند دندان طبیعی عمل می‌کند، چون مانند دندان طبیعی ساخته می‌شود. ایمپلنت دیجیتالی از یک ریشه تیتانیومی و روکش سرامیکی تشکیل می‌شود.

در طول جراحی ایمپلنت دیجیتال از شبیه‌سازی رایانه‌ای سه‌بعدی برای بررسی وضعیت استخوان و موقعیت عصب‌ها استفاده می‌شود. دندانپزشک ماهر زیبایی، جراحی را با تکیه بر دانش و مهارت خود با ایجاد برشی بسیار کوچک انجام می‌دهد. کاشت ایمپلنت به روش دیجیتال ناراحتی کمتری از روش معمولی دارد، چون بر ایجاد کوچک‌ترین برش ممکن متمرکز است.

راهنمای دقیقی حین کاشت دیجیتال ایمپلنت روی دندان گذاشته می‌شود تا از آسیب ندیدن عصب‌ها یا دندان‌ها اطمینان حاصل شود. همچنین این راهنما به دندانپزشک کمک می‌کند که برش‌هایی دقیق و بسیار ظریف را برای کاشت ایمپلنت دیجیتالی ایجاد کند.

ریشه یا همان پست تیتانیومی در استخوان فک گذاشته می‌شود. از تیتانیوم استفاده می‌شود، چون زیست‌سازگار و غیرسمی است و در نهایت به استخوان فک جوش می‌خورد. سپس روکش سرامیکی پیشرفته روی پست تیتانیومی گذاشته می‌شود. این روکش علاوه بر این که از نظر رنگ و درخشندگی شبیه دندان‌های طبیعی است، بسیار محکم است و می‌تواند نیروهای جویدن را تحمل کند. اگر بخواهید کل دندان‌های یک فک را جایگزین کنید، بریج با پایه ایمپلنت دیجیتال گزینه فوق‌العاده‌ای خواهد بود که قدرت و استحکام بسیار بالا را با ظاهری طبیعی و زیبا یکجا دارد.

چون ایمپلنت دیجیتال در استخوان فک قرار داده می‌شود، اگر استخوان فکتان به دلیل بیماری لثه یا عارضه‌های دیگر تحلیل رفته باشد، متقاضی خوبی برای ایمپلنت دیجیتال نخواهید بود. البته دندانپزشک می‌تواند با گرفتن یا پیوند استخوان یا دیگر روش‌های جایگزینی دندان، به شما کمک کند.

منظور از جراحی با حداقل برش چیست؟


 

جراحی با حداقل برش

مفهوم جراحی با حداقل برش این است که جراح برش‌هایی بسیار کوچک را ایجاد می‌کند تا درد و ناراحتی بیمار کمتر و دوران نقاهتش کوتاه‌تر شود. برش‌های ایمپلنت دیجیتال آنقدر ظریف و کوچک است که حتی نیازی به بخیه ندارد.

همچنین جراحی با حداقل برش، میزان خونریزی و ورم را حین کاشت ایمپلنت دیجیتال کمتر می‌کند. در مقابل جراحی با برش معمولی مستلزم آن است که دندانپزشک لثه را تا استخوان ببرد تا از موقعیت عصب‌ها مطمئن شود و بتواند وضعیت استخوان را معاینه کند.

درد جراحی ایمپلنت دیجیتال از جراحی‌های دیگر کمتر است؟


دندانپزشکان در جراحی ایمپلنت به روش قدیمی مجبور بودند که تمام عرض لثه را تا محل جای‌گذاری ایمپلنت بشکافند. به همین دلیل بسیاری از بیماران امروزه جراحی ایمپلنت را انتخاب می‌کنند. جراحی ایمپلنت دیجیتال به حداقل برش نیاز دارد، چون در آن از عکس‌های سه‌بعدی CT برای بررسی وضعیت استخوان و موقعیت لثه استفاده می‌شود. حال آنکه در جراحی ایمپلنت به روش قدیمی باید برشی بلند در تمام عرض لثه تا استخوان ایجاد شود.

سوراخی که دندانپزشکان برای قرار دادن ایمپلنت ایجاد می‌کنند، آن‌قدر کوچک است که به بخیه نیازی ندارد. بنابراین دوران بهبود کوتاه می‌شود و خطر ورم کردن، خونریزی و عفونت کمتر می‌شود. جراحی ایمپلنت دیجیتال برای هر یک یا دو ایمپلنت معمولاً 10 ـ 20 دقیقه طول می‌کشد.

بهتر بودن ایمپلنت دیجیتال از دندان مصنوعی و بریج


 

ایمپلنت دیجیتال

بسیاری از بیماران ایمپلنت دندانی را به دندان مصنوعی متحرک قدیمی یا بریج ثابت ترجیح می‌دهند، چون ایمپلنت راحت‌تر و زیباتر است و کیفیت زندگی را بهبود می‌دهد. جای‌گذاری بریج بر پایه دندان طبیعی معمولاً مستلزم آن است که دندانپزشک دندان‌های سالم مجاور دو طرف دندان غایب را تراش بدهد تا فضای لازم ایجاد شود و دندان‌ها بتوانند پروتز را نگه دارند.

دندان مصنوعی و بریج معمولی غالباً ناراحت‌کننده است و گاهی باعث رفلکس گگ (حالت تهوع و عق زدن) می‌شوند. احتمال این‌که بیماران به ترکیبات فلزی به‌کار برده‌شده در دندان مصنوعی معمولی حساسیت پیدا کنند، بیشتر است؛ همچنین احتمال دارد بیمار به آکریلیک مورد استفاده در ساخت این پروتزها واکنش نشان بدهد.

بریج و دندان مصنوعی به نگهداری نیاز دارند و هر چند سال یکبار به دلیل ساییدگی و تغییرشکل لثه در اثر بالا رفتن سن و تحلیل استخوان باید عوض شوند. ایمپلنت دندانی برخلاف بریج یا دندان مصنوعی معمولی جابه‌جا نمی‌شود یا نمی‌لغزد؛ ثابت بودن ایمپلنت، به‌ویژه هنگام حرف زدن یا خوردن مزیت بزرگی است، به‌علاوه ایمپلنت طبیعی‌تر به نظر می‌رسد و راحت‌تر است.

هزینه ایمپلنت دندانی دیجیتال


 

هزینه ایمپلنت دندانی دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال برای بسیاری از افراد، بهترین گزینه جهت جایگزینی دندان از دست رفته، ناسالم یا آسیب‌دیده است. البته وقتی از بازه قیمتی کاشت ایمپلنت دیجیتال باخبر شوید، ممکن است کمی جا بخورید.

متوسط هزینه ایمپلنت دیجیتال

هیچ دو عمل ایمپلنت دیجیتالی مانند هم نیستند، به‌همین دلیل هزینه ایمپلنت دیجیتال همواره به صورت یک بازه گسترده اعلام می‌شود. جراحی ایمپلنت دیجیتال عمل پیچیده‌ای است و چند بخش دارد که هر کدام هزینه‌های متفاوتی دارند. عامل‌های زیر بر هزینه نهایی کاشت ایمپلنت اثر می‌گذارد:

  • معاینه کامل دندان‌ها که شامل تصویربرداری سه‌بعدی هم می‌شود.
  • کشیدن دندان‌های مشکل‌ساز در صورت لزوم.
  • کاشت ایمپلنت یا ایمپلنت‌های دندانی.
  • جای‌گذاری اباتمنت.
  • ساخت روکش.
  • چسباندن روکش.

هزینه هر بخش به دندانپزشکتان بستگی دارد. برخی دندانپزشکان اسکن توموگرافی رایانه‌ای (CT) را در ابتدای درمان به‌طور رایگان انجام می‌دهند تا بیماران به ادامه درمان ترغیب شوند. سی تی اسکن مناسب بودن شرایط را برای کاشت ایمپلنت مشخص می‌کند.

ایمپلنت دیجیتال یک سرمایه‌گذاری مادام‌العمر است و هزینه‌اش نیز مطابق با این طول عمر بالا تعیین می‌شود.

به عبارت دیگر هزینه نهایی تابعی از متغیرهایی مانند انجام دادن سی تی اسکن در معاینه اولیه، لزوم جراحی لیفت سینوس یا پیوند استخوان و یا نوع پیوند استخوانی است.

موقعیت جغرافیایی کلینیک نیز بر هزینه نهایی کاشت ایمپلنت اثر می‌گذارد، کلینیک‌های واقع در کلان‌شهرهای بزرگ معمولاً گران‌تراند.

هزینه ایمپلنت دیجیتال یک دندان


هیچ کس ایمپلنت دیجیتال را به تنهایی نمی‌خرد، ایمپلنت دیجیتال فقط پیچی فلزی یا سرامیکی است که در استخوان فک قرار داده می‌شود. علاوه بر ایمپلنت به اباتمنت و روکش نیاز دارید. اباتمنت بخشی است که روکش را به ایمپلنت متصل می‌کند. هر کدام از این بخش‌ها قیمت جداگانه‌ای دارد.

بسیاری از بیماران به جراحی لیفت سینوس یا پیوند استخوان نیاز دارند تا استخوان فک به اندازه کافی برای ثابت نگهداشتن ایمپلنت محکم شود. این جراحی‌ها طبعاً هزینه درمان را بالاتر می‌برد.

هزینه ایمپلنت دیجیتال چند دندان

اگر بخواهید چند دندان کنار هم را با ایمپلنت جایگزین کنید، گزینه‌های ایمپلنت دیجیتال بیشتری خواهید داشت و از میان درمان‌های با هزینه‌های مختلف حق انتخاب دارید.

برای مثال اگر جای خالی سه یا چهار دندان مجاور را بخواهید پر کنید، می‌توانید از بریج بر پایه دو ایمپلنت استفاده کنید و هزینه کمتری بپردازید. چون دو ایمپلنت دیجیتال می‌توانند سه یا چهار دندان مجاور را نگه دارند، بریج بر پایه ایمپلنت ارزان‌تر از چهار ایمپلنت مجزا تمام می‌شود.

هزینه ایمپلنت دیجیتال تمام دندان‌ها

ازآن‌جا که رویکردهای متفاوتی برای جایگزینی تمام دندان‌ها وجود دارد، طبعاً با بازه قیمتی گسترده‌ای هم روبه‌رو هستیم.

گران‌ترین انتخاب این است که به‌جای تک‌تک دندان‌ها ایمپلنت بکارید. این روش راحت‌ترین انتخاب است و این امکان را برای دندانپزشک فراهم می‌کند تا بعضی دندان‌های موجود را که به حد کافی سالم هستند، حفظ کند.

گزینه ارزان‌تر استفاده از دندان مصنوعی با پایه ایمپلنت است؛ بدین‌منظور ابتدا تمام دندان‌های باقی‌مانده کشیده می‌شود، سپس دندان‌های مصنوعی جایگزین تمام دندان‌های طبیعی بالا و پایین می‌شوند. درست همان‌طور که دندان مصنوعی بدون پایه ایمپلنت جایگزین تمام دندان‌ها می‌شود. دندان‌های هر فک روی چهار تا شش ایمپلنت ثابت می‌شوند.

پرسش‌های متداول


ایمپلنت دیجیتال چیست؟

در جراحی ایمپلنت از فناوری رایانه‌ای سه‌بعدی برای بررسی وضعیت استخوان فک و موقعیت عصب استفاده می‌شود. این فناوری جدید به دندانپزشکان کمک می‌کند تا جراحی ایمپلنت را با کوچک‌ترین برش ممکن انجام بدهند؛ درنتیجه بیمار حداقل درد را تحمل می‌کند و فرآیند التیام زخم‌ها آسان‌تر می‌شود.

جدیدترین فناوری کاشت ایمپلنت چیست؟

کاشت ایمپلنت به کمک رایانه به دندانپزشکان کمک می‌کند تا ایمپلنت را با دقتی بیشتر در استخوان فک قرار بدهند و تصمیم بگیرند که آیا تقویت بافت نرم ضرورت دارد یا خیر. فناوری پیشرفته طراحی طرح مجازی چهاربعدی‌ای را ممکن می‌سازد که به کمک جراحی هدایت‌شده در دنیای واقعی پیاده می‌شود.

واژه دیجیتال در دندانپزشکی دیجیتال چه معنایی دارد؟

منظور از دندانپزشکی دیجیتال استفاده از دستگاه‌ها یا فناوری‌های دندانپزشکی است که به‌جای ابزار الکتریکی یا مکانیکی از مؤلفه‌های دیجیتال یا قابل‌کنترل با رایانه برای انجام عمل‌های دندانپزشکی بهره می‌گیرند.

دندانپزشکی دیجیتال چگونه عمل می‌کند؟

دندانپزشکی دیجیتال از کامیپوتر و تکنولوژی دیجیتال بهره می‌گیرد. در دندانپزشکی دیجیتال از دوربین کوچکی به نام اسکنر داخل‌دهانی متصل به کامپیوتر استفاده می‌شود. دندانپزشک اسکنر را داخل دهان بیمار حرکت می‌دهد تا تصویر سه‌بعدی رنگی را از دندان‌ها و لثه‌ها ثبت کند.

قالب‌گیری دیجیتال چگونه انجام می‌شود؟

قالب‌گیری دیجیتال همان‌طور که از نامش مشخص است، فناوری پیشرفته‌ای است که دندانپزشکان را قادر می‌سازد تا مدلی مجازی را از بافت‌های نرم و سخت داخل دهان با استفاده از رایانه تولید کنند. شبیه‌سازی با استفاده از دستگاه‌های اسکن نوری مانند لیزر ممکن می‌شود. داده‌های دقیق قالب‌گیری ظرف چند دقیقه گردآوری می‌شود.

چرا دندانپزشکی دیجیتال مهم است؟

دندانپزشکی دیجیتال زمان درمان را، حتی برای عمل‌های دندانپزشکی پیچیده و گسترده کوتاه‌تر می‌کند. همچنین این فناوری تصویربرداری ارزیابی کامل دهان و دندان‌های بیمار را ممکن می‌سازد تا دندانپزشکان بتوانند مشکل را شناسایی و به روش مناسب درمان کنند.

آیا قالب‌گیری دیجیتال دقیق‌تر است؟

قالب‌گیری دیجیتال آسان‌تر، سریع‌تر و دقیق‌تر است. دندانپزشک دندان‌ها و لثه‌ها را اسکن می‌کند تا مدل سه‌بعدی کاملی را از دهانتان تهیه کند. سپس دندانپزشک با استفاده از این تصویر دقیق می‌تواند پروتز یا روکش دندان را در نهایت دقت بسازد.

مقالات مرتبط
Share on whatsapp
اشتراک گذاری در واتساپ
Share on twitter
اشتراک گذاری در توئیتر
Share on telegram
اشتراک گذاری در تلگرام
فهرست مطالب
تماس با درمانگاه حکیم