ایمپلنت دندان یکی از بهترین راههای جایگزینکردن دندان از دست رفته است. در صورت از دست دادن دندان طبیعی، عواقبی مانند تحلیل لثه، تحلیل استخوان فک و همچنین جابهجایی دندانهای دیگر در انتظار شماست. با ایمپلنت کردن دندان میتوان از این عوارض جلوگیری کرد. ایمپلنتهای دندان از قسمتهای مختلفی تشکیل شدهاند و جنس آنها معمولاً از تیتانیوم است؛ به همین دلیل سازگاری بالایی با بدن دارند. کاشت ایمپلنت بهتر است فاصله زمانی کمی با کشیدن دندان داشته باشد. اگر استخوان فک در اثر کشیدن دندان دچار تحلیل شود، ممکن است به پیوند استخوان نیاز باشد. برای کاشت ایمپلنت معمولاً هرکدام از بخشهای ایمپلنت را جداگانه درون لثه قرار میدهند و به هرکدام زمان برای بهبود داده میشود. ایمپلنتهای نیز مانند دندانهای طبیعی به مراقبت و رعایت بهداشت نیاز دارند تا ماندگاری بالایی داشته باشند.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان قطعهای است که از طریق جراحی در استخوان فک کاشته میشود تا عملکردهای دندان از دست رفته را بازگرداند. ایمپلنت دندان همانند دندان طبیعی عمل میکند و به شکل ثابت و دائمی درون دهان قرار میگیرد و میتواند تا آخر عمر برای فرد متقاضی ایمپلنت باقی بماند. در صورت کشیدن یا از دستدادن دندان، لثهها و استخوان فک، به دلیل اینکه دیگر چیزی در آنها قرار ندارد، شروع به تحلیل رفتن میکنند و کاشت ایمپلنت باعث حفظ سلامت لثه و استخوان فک و همچنین جلوگیری از تحلیل آنها میشود.
جنس ایمپلنت دندان معمولاً از تیتانیوم یا اکسید زیرکونیوم است. البته برخی اوقات از آلیاژهای فلزات دیگر یا مواد سرامیکی هم برای تولید ایمپلنت استفاده میکنند. تیتانیوم خاصیت جذبپذیری زیستی بالایی دارد، به این معنی که بدن انسان به خوبی آن را تحمل کرده و با آن سازگاری دارد. بعد از اینکه ایمپلنت درون فک قرار میگیرد، بافت استخوانی اطراف آن طی فرایندی به نام اسئواینتگریشن (Osseointegration) با ایمپلنت پیوند خورده و با سطح تیتانیوم ترکیب میشود. این سبب میشود تا یک پایه پایدار و بادوام برای دندان فراهم شود.
انواع ایمپلنت دندان
ایمپلنتهای دندان انواع مختلفی دارند که همگی یک وظیفه را انجام میدهند، اما فقط شکل ایمپلنت و نحوه کاشت آنها با یکدیگر متفاوت است. دندانپزشک با توجه به وضعیت دهان، لثه و استخوان فک تصمیم میگیرد که از چه نوع ایمپلنتی استفاده کند. انواع ایمپلنت دندان عبارتاند از:
ایمپلنت اندواستیل
ایمپلنتهای اندواستیل (Endosteal) رایجترین نوع ایمپلنت هستند. این ایمپلنتها به شکل پیچ هستند و در استخوان فک قرار میگیرند تا تاج دندان روی آن قرار گیرد. ایمپلنتهای اندواستیل چند نوع مختلف دارد که به دستههای زیر تقسیم میشوند:
- ایمپلنت تک دندانی
این نوع از ایمپلنت در مواردی مورد استفاده قرار میگیرند که یک دندان به تنهایی از دست رفته باشد. برای کاشت این نوع ایمپلنت بهتر است که دندانهای اطراف محل کاشت ایمپلنت در جای خود قرار داشته باشند و جابهجا نشده باشند. در صورت جابهجایی دندانها ممکن است اقدامات دیگری مانند ارتودنسی انجام شود.
- ایمپلنت بریج
اگر چند دندان در کنار هم از دست رفته باشند میتوان از بریج برای جایگزینکردن دندانها استفاده کرد. در این نوع از ایمپلنت با توجه به تعداد دندان از دست رفته، با یک یا دو ایمپلنت میتوان سه یا چهار دندان را جایگزین کرد و دیگر نیازی به کاشت ایمپلنتها بیشتر نیست. این بریجها به جای اینکه روی دندان قرار بگیرند، روی ایمپلنتها قرار داده میشوند و میتوانند همانند دندانهای طبیعی عمل کنند. به این نوع از ایمپلنتهای بریج ثابت نیز گفته میشود.
- ایمپلنت دندان مصنوعی
اگر تمامی دندانها از دست رفته باشند یا فرد متقاضی ایمپلنت، قصد کاشت دندان در تمام دهان داشته باشد، میتوان از دندان مصنوعیهای دائمی یا دندان مصنوعی ثابت استفاده کرد. این نوع از کاشت دندان صرفاً به دو یا چهار ایمپلنت در هر فک نیاز دارد و دندان مصنوعیهای ساخته شده روی این ایمپلنتها قرار میگیرند.
ایمپلنت سابپریواستیل
ایمپلنت سابپریواستیل (Subperiosteal) بهجای اینکه در استخوان فک قرار گیرد، روی استخوان ولی همچنان زیر لثه قرار میگیرند. یک قاب فلزی در زیر لثه قرار میگیرد که یک پایه به آن وصل است. سپس لثه در اطراف قاب بهبود پیدا میکند و دور قاب را میگیرد و آن را ثابت نگه میدارد. دندان مصنوعی به پایههایی که از لثه بیرونزدهاند، وصل میشود. این روش تنها زمانی استفاده میشود که استخوان فک فرد برای کاشت ایمپلنت کافی نباشد.
ایمپلنت زیگوماتیک
ایمپلنت زیگوماتیک (Zygomatic) در موارد نادر استفاده میشود. این نوع از ایمپلنت فقط زمانی استفاده میشود که امکان کاشت ایمپلنتهای اندواستیل و سابپریواستیل فراهم نباشند. ایمپلنت زیگوماتیک بهجای اینکه در استخوان فک قرار گیرد، در استخوان گونه قرار میگیرد.
اجزای تشکیلدهنده ایمپلنت دندان
ایمپلنتهای دندان از اجزای مختلفی تشکیل شدهاند. معمولاً سه جزء اصلی در تمامی انواع ایمپلنتها وجود دارد. این سه جزء شامل موارد زیر میشوند:
- پایه یا فیکسچر (Fixture): پایه ایمپلنت که با عنوان فیکسچر شناخته میشود، قطعهای کوچک و پیچمانند است که در زیر لثه قرار داده میشود. فیکسچر با کمک جراحی در استخوان فک قرار داده میشود و بهعنوان ریشه ایمپلنت عمل خواهد کرد.
- اباتمنت (Abutment): به دلیل اینکه فیکسچر کاملاً زیر خط لثه قرار میگیرد، باید از وسیله دیگری استفاده شود تا آن را به پروتز دندان وصل کند. این متصل کننده، که اباتمنت نامیده میشود، تا خط لثه یا بالای آن میرسد و برای پروتز دندان حمایت لازم را فراهم کند.
- تاج (Crown): پروتز یا تاج دندان قسمتی از ایمپلنت است که ظاهر و عملکردی مشابه دندان طبیعی دارد. جنس این قطعه میتواند از پرسلین (چینی) یا سرامیک باشد و روی اباتمنت چسبانده میشود.
مزایای ایمپلنت دندان
ازدستدادن دندانهای طبیعی عواقبی دارد که ایمپلنت دندان باعث جلوگیری و برطرفکردن این عواقب میشود. برخی از مزایای ایمپلنت دندان شامل موارد زیر میشود:
- ماندگاری بالا
- عملکردی مشابه دندان طبیعی
- بهبود کیفیت زندگی
- بازیابی توانایی جویدن
- بازیابی زیبایی ظاهری
- حفظ سلامت لثهها
- جلوگیری از تحلیل و کمک به حفظ استخوان فک
- کمک به ثبات دندانهای مجاور
- جلوگیری از افتادگی صورت و فک
چه کسانی میتوانند کاشت ایمپلنت دندان انجام دهند؟
وضعیت افراد متقاضی کاشت ایمپلنت دندان با یکدیگر متفاوت است و برای برخی ممکن است ایمپلنت گزینه مناسبی نباشد. تشخیص اینکه چه کسی شرایط کاشت ایمپلنت را دارد با متخصص دندانپزشک است، اما بهطور کلی افرادی که شرایط زیر را دارند میتوانند کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان باشند:
- کسانی که یک یا چند دندان را از دست دادهاند.
- کسانی که دارای دندانهای پوسیده متعددی هستند.
- کسانی که دندانهای غیرقابل ترمیم دارند.
- کسانی که دارای دندانهای شکسته هستند.
- کسانی که سلامت کلی خوبی برخوردارند.
- کسانی که از تراکم استخوان بالایی در فکشان برخوردارند.
- کسانی که دارای بیماریهای لثه نیستند.
- کسانی که فاقد عفونت در لثه هستند.
آمادگی قبل از کاشت ایمپلنت
قبل از کاشت ایمپلنت رعایت برخی نکات بسیار ضروری است. دندانپزشک نیز در این زمان به شما توصیههای لازم را به شما یادآوری خواهد کرد. انجام کارهای زیر به افزایش موفقیت کاشت ایمپلنت کمک خواهد کرد:
- مشورت با پزشک: در مورد داروها و حساسیتها و بیماریهای زمینهای خود با دندانپزشک صحبت کنید و آنها را با او در میان بگذارید. اگر دارویی مصرف میکنید، آنها را به پزشک اطلاع دهید تا او مطمئن شود که در روند کاشت تداخلی ایجاد نمیکند.
- رفع مشکلات دهان و دندان: اگر مشکلاتی مانند بیماری لثه یا عفونت دارید، باید قبل از کاشت ایمپلنت دندان برطرف شوند.
- رعایت بهداشت دهان و دندان: دندانپزشک ممکن است به شما توصیه کند قبل از کاشت ایمپلنت مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و از دهانشویه ضدباکتری استفاده کنید. بهداشت خوب دهان قبل از کاشت ایمپلنت ضروری است.
- ترک سیگار: اگر سیگار میکشید، ممکن است دندانپزشک توصیه کند که مدتی قبل از کاشت ایمپلنت سیگار را ترک کنید، زیرا سیگار میتواند در روند کاشت و بهبودی اختلال ایجاد کند.
- پیروی از دستورالعملهای دندانپزشک: دندانپزشک دستورالعملهایی را در مورد نحوه آمادهشدن برای کاشت، محدودیت غذایی و داروهایی به شما ارائه میدهد.
مراحل کاشت ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت دندان مراحل مختلفی دارد که با توجه به تشخیص پزشک میتواند به صورت فوری و یکروزه کاشت انجام میشود یا به صورت چند مرحلهای و در بازه چند ماهه انجام شود. مراحل طی شده در کاشت ایمپلنت دندان به شرح زیر است:
مشاوره
در جلسه مشاوره ابتدایی، متخصص ایمپلنت، شرایط شما را بررسی میکند. هدف اصلی این است که مشخص شود چه نوع ایمپلنتی برای شما مناسبتر است. همچنین درباره احتمال وجود حساسیتها و بیماریهای دیگر دهان و دندان نیز از شما سؤال خواهد شد.
معاینه و ارزیابی
سپس دندانپزشک محل مورد نظر برای ایمپلنت را معاینه میکند تا وضعیت استخوان فک و لثه را بررسی کند. اگر لثه ملتهب باشد، ابتدا این مشکل درمان میشود و در صورت نامناسب بودن یا تحلیل شدن استخوان فک نیز باید ابتدا پیوند استخوان انجام شود. برای انجام این بررسیها ممکن است که به عکسبرداری و رادیوگرافی دهان نیاز باشد.
پیوند استخوان (در صورت نیاز)
اگر استخوان فک شما تحلیل رفته باشد و بافت استخوانی کافی برای نگهداشتن ایمپلنت وجود نداشته باشد، ممکن است که به پیوند استخوان نیاز باشد. استخوان مورد نیاز برای پیوند یا از بدن خود فرد برداشته میشود یا از استخوان مصنوعی استفاده میشود. این استخوانها درون فک جای میگیرند و پس از گذشت چند ماه با استخوان فک پیوند خورده و باعث افزایش بافت استخوانی آن مناطق میشوند، سپس ایمپلنت درون استخوان فک قرار داده میشود. البته اگر شرایط استخوان فک شما خوب باشد نیازی به گذراندن این مرحله نیست و میتوانید به سراغ کاشت ایمپلنت بروید.
کاشت فیکسچر ایمپلنت
معمولاً بیحسی موضعی برای این جراحی کافی است. جراحی بلافاصله بعد از اثرگذاری بیحسی، شروع میشود. ابتدا استخوان فک و حفره دندان با بریدن لثه، مشخص میشود تا بتوان به آن دسترسی بهتری داشت. سپس دندانپزشک محل دقیق سوراخشدن برای ایمپلنت را مشخص میکند و با استفاده از دریلهای مخصوص، محل مورد نظر قدمبهقدم سوراخ میشود. سرانجام، بدنه ایمپلنت، به استخوان فک پیچ شده و لثه در اطراف آن بخیه میشود. برای بهبود محل پیچ ایمپلنت با یک هیلینگاباتمنت بسته میشود.
دوره بهبودی
حدود ۳ تا ۶ ماه طول میکشد تا زخم بهبود یابد، در طول این مدت بیمار باید از فشار شدید، سیگارکشیدن و مصرف الکل اجتناب کند. بهداشت مناسب دهان و دندان و استفاده مداوم از دهانشویههای ضدعفونیکننده یا آبنمک ولرم برای تسریع روند بهبودی ضروری است. این امر باعث جلوگیری از عفونت دهان میشود. برای مقابله با التهاب، میتوان از آنتیبیوتیک استفاده کرد، اما حتماً برای چکاپ باید به طور مستمر به دندانپزشک مراجعه کنید.
قرار دادن تاج ایمپلنت
بعد از اینکه ایمپلنت دندان به استخوان فک جوش خورد، تاج یا دندان مصنوعی روی آن قرار میگیرد. برای انجام این کار ابتدا هیلینگاباتمنت برداشته میشود و سپس اباتمنت اصلی قرار داده میشود و نهایتاً تاج دندان روی اباتمنت قرار میگیرد.
مراقبتهای بعد از ایمپلنت دندان
مراقبتهای بعد از کاشت ایمپلنت بسیار مهم و حیاتی است. پس از کاشت ممکن است مدتی دچار تورم و خونریزی شوید که در این زمان میتوانید با قراردادن گاز استریل روی آن، خونریزی را متوقف کنید. اگر خونریزی پس از سه یا چهار روز همچنان ادامه داشت بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. پس از بهبودی لثه و پایه ایمپلنت نیز همچنان باید نکات مراقبتی را رعایت کنید. با اینکه ایمپلنت دندان پوسیده نمیشود، اما ممکن است در محل ایمپلنت، به بیماریهای لثه مبتلا شوید. برخی از نکات ایمنی و بهداشتی بعد از کاشت ایمپلنت شامل موارد زیر میشود:
- تا پایان بیحسی از خوردن غذا خودداری کنید.
- تا زمان بهبودی لثه از خوردن نوشیدنی داغ مانند چای یا قهوه خودداری کنید.
- برای کاهش تورم پس از کاشت میتوانید روی گونه کیسه یخ قرار دهید.
- آنتیبیوتیکها و مسکنهای تجویز شده را تا پایان دوره مصرف کنید.
- تا چند روز با محلول آبنمک ولرم اقدام به شستوشوی دهان کنید.
- به مدت سه یا چهار روز مسواک نزنید و از نخ دندان استفاده نکنید.
- غذاهای مایع بخورید و از غذاهای جویدنی پرهیز کنید.
- از خوردن و گازگرفتن میوههای نرسیده که سفت هستند، خودداری کنید.
- از باز کردن در نوشابه یا به دندانگرفتن اجسام سخت و فلزی خودداری کنید.
- در صورت مشاهده هرگونه ناهنجاری، شل و لق شدگی در پایه ایمپلنت بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کنید.
عوامل عدم موفقیت ایمپلنت دندان
برخی عوامل بر عدم موفقیت ایمپلنت دندان بسیار تأثیرگذار هستند و میتوانند با آسیب به استخوان فک و محل ایمپلنت باعث شکست کاشت شوند. عوامل زیر باعث کاهش احتمال موفقیت ایمپلنت دندان خواهد شد:
- وارد شدن ضربه به ایمپلنت
- تکان خوردن پیچ ایمپلنت
- فشار بیش از حد به ایمپلنت
- حجم ناکافی استخوان فک
- سیگار کشیدن
- مشکلات مربوط به سینوس
- حساسیت به مواد استفاده شده در ایمپلنت
- دیابت کنترل نشده
راههای کاهش احتمال عدم موفقیت ایمپلنت
برای افزایش موفقیت کاشت ایمپلنت میتوانید کارهای زیر را انجام دهید:
- دنبال کردن دستورالعملهای دندانپزشک
- رعایت بهداشت دهان و دندان
- مراقبت از ضربه خوردن صورت و محل کاشت ایمپلنت
- عدم استعمال دخانیات
- پرهیز از جویدن غذاهای سفت
- پرهیز از گاز گرفتن اجسام سخت یا میوههای نرسیده
- مدیریت سایر بیماریهای زمینهای مانند دیابت
عوارض جانبی ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت دندان نیز همانند هر جراحی دیگری با عوارضی همراه است. امکان بروز این عوارض نادر هستند و زمانی که رخ دهند، معمولاً خفیف بوده و بهراحتی درمان میشوند. کاشت ایمپلنت دندان، تحت نظر دندانپزشک ماهر و مجرب، یک جراحی بیخطر و مؤثر است و خطر عوارض جانبی آن بسیار اندک است.
برخی از عوارض احتمالی کاشت ایمپلنت عبارتاند از:
- ناراحتی: همانند سایر جراحیهای دهان، احتمالاً تا چندین روز بعد از کاشت ایمپلنت درد خواهید داشت. این درد خیلی شدید نیست، اما ممکن است پزشک داروی مسکن تجویز کند تا بتوانید درد را کنترل کنید.
- خونریزی: کمی خونریزی در محل ایمپلنت طبیعی است. این خونریزی معمولاً جزئی بوده و نباید بیش از یک یا دو روز طول بکشد.
- تورم: کمی تورم در لثه اطراف محل درمان طبیعی است. در برخی موارد، بعد از کاشت ایمپلنت دندان گونهها و کنارههای صورت نیز ممکن است متورم شوند.
- کبودی: کبودی نیز یکی دیگر از عوارض محتمل کاشت ایمپلنت دندان است. ممکن است قسمتهایی از صورت کبود شود. همانند تورم، این کبودی نیز چند روز بعد از جراحی، بهبود پیدا خواهد کرد.
ایمپلنت یکروزه یا فوری چیست؟
در بیشتر موارد ایمپلنت را به صورت مرحلهای انجام میشود و اجزای ایمپلنت جداگانه متصل میشوند. با این کار به استخوان فک و لثه فرصت داده میشود تا به خوبی بهبود پیدا کنند. در برخی موارد، خصوصاً در ایمپلنتهای تک دندانی که فقط به کاشت یک ایمپلنت نیاز است، اگر شرایط استخوان فک و لثه فرد متقاضی کاملاً مناسب باشد، میتوان در همان روز کشیدن دندان بلافاصله ایمپلنت را درون استخوان فک قرار داد. برای کاشت با این روش نباید فاصلهای میان کشیدن دندان تا کاشت ایمپلنت وجود داشته باشد. از این روش معمولاً کمتر استفاده میشود، چراکه احتمال شکست و عدم موفقیت ایمپلنت بیشتر است و بدن فرصت کافی برای سازگاری با ایمپلنت را نخواهد داشت.
هزینه ایمپلنت دندان
هزینه ایمپلنت دندان به عوامل بسیار مختلفی بستگی دارد و در افراد مختلف میتواند متفاوت باشد. برخی از عواملی که میتواند در هزینههای ایمپلنت دندان مؤثر باشند در زیر آورده شده است:
- تعداد ایمپلنتهای مورد نیاز برای کاشت
- جنس و نوع ایمپلنت
- یک مرحلهای بودن یا چندمرحلهای بودن کاشت
- نیاز یا عدم نیاز به پیوند استخوان
- درمانهای مربوط به بیماریهای زمینهای دیگر مانند عفونت و التهاب
نتیجهگیری
ایمپلنت دندان یک راه بسیار مناسب برای افرادی است که دندان یا دندانهای خود را از دست دادهاند. در صورت جایگزین نشدن دندانهای از دست رفته، لثه و استخوان فک به مرور دچار تحلیل میشوند و همچنین دندانهای اطراف شروع به حرکت به سمت خالی میشوند. کاشت ایمپلنت یک روش کاملاً مطمئن برای جلوگیری از این امر است. در درمانگاه دندانپزشکی حکیم تمامی مراحل جراحی کاشت ایمپلنت دندان توسط یک تیم متخصص و با تجربه انجام میشود و به افراد متقاضی ایمپلنت این اطمینان را میدهد که یک ایمپلنت موفق و بدون دردسر خواهند داشت.
سؤالات متداول
ماندگاری ایمپلنت دندان چند سال است؟
در صورت مرتب مسواکزدن و استفاده مداوم از نخ دندان و مراجعه مرتب بیمار (هر شش ماه یکبار) به دندانپزشکی، پیچ ایمپلنت دندان، دائمی خواهد بود؛ اما تاج، معمولاً ۱۰-۱۵ سال ماندگار خواهد بود و پس از آن، به دلیل فرسودگی باید تعویض شود.
چه مدت بعد از کشیدن دندان، میتوان ایمپلنت انجام داد؟
کشیدن دندان، یک عمل مهم دندان است. اگر میخواهید بعد از کشیدن دندان، ایمپلنت انجام دهید، باید قبل از قراردادن ایمپلنت دندان، حداقل ۱۰ هفته بعد از کشیدن دندان این کار را انجام دهید. این دوره استراحت، به دهان فرصت میدهد تا بعد از جراحی کشیدن دندان، بهبود یابد.
دوران نقاهت ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
مدت زمان بهبود، به جراحی ایمپلنت دندان بستگی دارد. در اکثر افراد، زمان بهبود تنها ۱ الی ۲ روز طول میکشد. بااینحال، اگر بیش از یک جراحی ایمپلنت داشتهاید، یا نیازمند پیوند استخوان هستید، دوران نقاهت طولانیتر خواهد بود. در صورت پیوند استخوان، دوره نقاهت، اکثراً حدود ۱ تا ۲ هفته خواهد بود.
در چه صورتی برای ایمپلنت دندان نیاز به گرافت استخوان است؟
اگر تراکم استخوان کم باشد، استخوان فک ضخامت لازم برای ایمپلنت را ندارد. درواقع، هرکسی که دندانی را قبل از ایمپلنت دندان از دست داده باشد، برای ایمپلنت دندان، نیازمند پیوند استخوان خواهد بود. زمانی که دندانی از دست میرود، استخوان فک هر روز دچار تحلیل خواهد شد.
چند روز پس از کاشت ایمپلنت دندان استراحت کنم؟
استراحت بخش مهمی از دوران بهبود پس از کاشت ایمپلنت است، توصیه میشود یک یا دو روز پس از کاشت ایمپلنت را استراحت کنید.
ایمپلنت دندان چند سال ماندگاری دارد؟
طول عمر ایمپلنت به میزان رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی دارد. معمولاً فیکسچر ایمپلنت تا آخر عمر دوام میآورد و تاج ایمپلنت است که هر ده یا پانزده سال نیاز به تعویض دارد.
چقدر پس از کشیدن دندان میتوان ایمپلنت انجام داد؟
هرچه فاصله کاشت ایمپلنت به کشیدن دندان نزدیکتر باشد بهتر است. در صورت سلامت لثه و استخوان فک، ایمپلنت ممکن است بلافاصله کاشته شود اما بیشتر مواقع یک یا دو ماه بعد از کشیدن دندان، کاشت ایمپلنت انجام میشود.
آیا پس از کاشت ایمپلنت میتوانم ورزش کنم؟
تا چند روز پس از انجام ایمپلنت بهتر است که از انجام فعالیتهای سنگین خودداری کنید، اما پس از میتوانید آرام آرام با فعالیتهای سبک به زندگی روزمره خود بازگردید.
آیا ایمپلنت دندان نیاز به مراقبت دائمی دارد؟
مراقبت از ایمپلنتها هم همانند مراقبت از دندانهای طبیعی است و باید دائماً موارد بهداشتی و مراقبتی را رعایت کنید.
آیا میتوانم پس از کاشت ایمپلنت دندان از دندان مصنوعی استفاده کنم؟
اگر دندانهای مصنوعی شما روی محل ایمپلنت قرار میگیرد بهتر است که از گذاشتن آنها برای مدتی خودداری کنید. بهتر است که درباره زمان استفاده از دندان مصنوعی با دندانپزشک خود مشورت کنید.
آیا پایه ایمپلنت دندان در برابر رطوبت مقاوم است؟
پایه ایمپلنت از تیتانیوم که مادهای با خاصیت ارتجاعی و دوام بالا است، ساخته شده و در برابر خوردگی و رطوبت دهان مقاوم است.
آیا میتوان با ایمپلنت از نخ دندان استفاده کرد؟
بله، میتوان با ایمپلنت از نخ دندان استفاده کرد. ذرات غذا ممکن است که زیر تاج دندان یا اطراف ایمپلنت باقی بمانند و با مسواک خارج نشوند. استفاده از نخ دندان برای تمیز کردن این نواحی و جلوگیری از بروز بیماریهای لثه ضروری است.
چه مسواکی برای ایمپلنت دندان مناسبتر است؟
بهتر است که برای ایمپلنت دندان از مسواکهای بسیار نرم استفاده کنید تا آسیبی به لثه وارد نشود. همچنین استفاده از مسواکهای بین دندان نیز برای پاکسازی بیشتر توصیه میشود.
چه خمیردندانی برای ایمپلنت دندان مناسبتر است؟
خمیردندانهایی که سایندگی پایینی دارند برای ایمپلنت دندان مناسبتر هستند. خمیردندانهای ژلهای معمولاً از مواد ساینده ساخته نمیشوند و آسیبی به تاج دندان نمیرسانند.
آیا با ایمپلنت دندان میتوان از دهانشویه استفاده کرد؟
بله، میتوانید با ایمپلنت دندان از دهانشویه استفاده کنید. در واقع، استفاده از دهانشویه میتواند به تمیز نگهداشتن دهان و کاهش خطر عفونت در اطراف ایمپلنت کمک کند. بهتر است از دهانشویههای بدون الکل استفاده کنید. برخی از دهانشویهها حاوی الکل میتوانند لثهها را تحریک و حساس کنند.
آیا در صورت بارداری هم میتوان ایمپلنت دندان انجام داد؟
ایمپلنت دندان بهطورکلی در دوران بارداری توصیه نمیشود، زیرا استفاده از داروها و بیحسیها ممکن است برای مادر و جنین خطر ایجاد کند. علاوه بر این، تغییرات هورمونی دوران بارداری میتواند بر روند بهبودی تأثیر بگذارد و خطر عوارض را افزایش دهد.
آیا امکان دارد ایمپلنت دندان از جای خود خارج شود؟
با اینکه بسیار نادر است، اما ممکن است ایمپلنت دندان به دلایل مختلفی مانند حمایت کم استخوان، عفونت یا ضربه شل شده و از جای خود خارج شود.
آیا میتوان با ایمپلنت دندان بلیچینگ انجام داد؟
خیر، ایمپلنت دندان را نمیتوان با استفاده از بلیچینگ همانند دندانهای طبیعی سفید کرد
آیا تاج ایمپلنت دندان میشکند و خراب میشود؟
با اینکه ماندگاری تاج ایمپلنت دندان بالا است، اما ممکن است در طول زمان یا بر اثر ضربه دچار آسیبدیدگی و شکستگی شوند.