هزینه جرمگیری دندان به همراه بروساژ به طور میانگین برای هر فک 500.000 تومان است. بنابراین میتوان گفت که میانگین قیمت جرمگیری دو فک، حدود 1.000.000 تومان است. در نظر داشته باشید که هزینه جرمگیری داخلی (intrinsic) بیشتر از جرمگیری خارجی (extrinsic) است. البته عوامل دیگری همچون میزان جرم دندان، پوشش بیمه، مهارت دندانپزشک و… نیز وجود دارند، که در ادامه درباره آنها توضیح خواهیم داد. به خاطر داشته باشید که به دلیل تغییر تعرفهها در طول زمان، هزینه جرمگیری دندان ممکن است متغیر باشد، لذا پیشنهاد میکنیم با کارشناسان ما تماس بگیرید، تا از قیمت به روز جرمگیری دندانهایتان مطلع شوید.
- قم – صفائیه – بین کوچه 30 و 32
- 025-3123
- 025-37756813 (FAX)
- hakimclinic
- قم – صفائیه – بین کوچه 30 و 32
- 025-3123
- 025-37756813 (FAX)
- hakimclinic
بروساژ دندان چیست؟ و هزینه آن چقدر است؟
بروساژ دندان یک روش تکمیلی برای جرمگیری دندان است که پس از بین بردن پلاکها و جرمها از روی دندان انجام میشود. قیمت بروساژ دندان بستگی به نوع کلینیک، تخصص دندانپزشک و شرایط دندانهای شما دارد. اما به طور تقریبی، میتوان گفت که هزینه بروساژ دندان برای یک فک بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان است.
چه عواملی روی هزینه جرمگیری تاثیرگذار هستند؟
هزینه جرمگیری به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل موارد زیر میشوند:
نوع جرمگیری
جرمگیری خارج دندان شامل برداشتن پلاک و سایر رسوباتی است که در سطح دندانها و فضای بین دندانی تجمع مییابند و ممکن است با مسواک زدن و مصرف خوراکیهای شیرین و نوشیدنیهای گازدار ایجاد شوند.
جرمگیری داخل دندان ممکن است برای درمان بیماریهایی مانند ترمیم عصب دندان، درمان التهاب عمیق دندان (پریودنتیت) و یا درمان عفونت دندان (آبسه دندان) انجام شود. در این فرایند، دندانپزشک با استفاده از ابزارهای پیشرفته و ابزارهای تصویربرداری، لایههای داخلی دندان را پاکسازی کرده و بخشهای داخلی را ترمیم میکند. مشخصاً هزینه جرمگیری داخلی دندان از جرمگیری خارجی و سطحی بالاتر است.
میزان جرم دندان
میزان جرم دندان و سطح جرمگیری مورد نیاز، به طور قابل توجهی روی هزینههای جرمگیری دندان اثر میگذارد. در ادامه به انواع روشهای جرمگیری دندان و هزینههای هر روش پرداخته میشود:
- جرمگیری معمولی: این روش برای افرادی کاربرد دارد که از سلامت دهان و دندان خوبی برخوردار هستند و فقط به منظور از بین بردن پلاکهای معمولی و لکههای ساده دندان قصد دارند دندانهای خود را جرمگیری کنند. تمیز کردن و جرمگیری معمولی دندان، شامل کنترل وضعیت دندانها، جرمگیری سطح دندانها و در نهایت پولیش دندانها میشود. این روش کم هزینهترین نوع جرمگیری دندان است.
- جرمگیری عمقی (همراه با مقیاس بندی و برنامه ریزی برای جرمگیری ریشه دندان): این روش زمانی انجام میشود که مقدار زیادی رسوب تارتار به همراه علائم اولیه بیماری لثه ( ژنژیویت) مشاهده شود یا اینکه فرد به بیماری شدید لثه ( پریودنتیت) مبتلا باشد. در این روش ابتدا دندانپزشک تمام سطح دندان را از جرم و پلاک پاک میکند؛ سپس ریشههای دندان را هم جرمگیری میکند تا لثه بتواند دوباره به ریشه دندان بچسبد. جرمگیری عمقی دندان از جرمگیری معمولی پرهزینهتر است؛ زیرا فرایند پیچیدهای دارد و زمان بر است.
- نگهداری پریودنتال: بعد از جرمگیری عمقی دندانها در بیماران مبتلا به مشکلات لثه، بیمار تحت یک برنامه ریزی دقیق برای جرمگیری مکرر دندانها قرار میگیرد که به این برنامه، نگهداری پریودنتال میگویند. این کار به منظور اطمینان از بهبود کامل و جلوگیری از پیشرفت بیماری لثه صورت میگیرد. هزینه هر جلسه نگهداری پریودنتال، چیزی ما بین هزینههای جرمگیری معمولی و جرمگیری عمقی است.
میزان پیچیدگی وضعیت
میزان پیچیدگی وضعیت بیمار، تا حدود زیادی بر هزینههای جرمگیری اثر میگذارد. چند مورد وجود دارند که باعث پیچیده شدن شرایط میشوند، این موارد عبارتند از:
- میزان پلاک و تارتار: هر چه مقدار جرم و پلاکهای دندان بیشتر باشد یا اینکه جرم در زیر خط لثه تشکیل شده باشد؛ برای تمیز کردن آن به زمان، مهارت و ابزار پیچیدهتری نیاز است، در نتیجه هزینهها افزایش مییابند.
- شدت بیماری لثه: جرمگیری دندان، معمولا یکی از روشهای درمان بیماریهای لثه است. هر چه بیماری لثه شدیدتر باشد، روشهای درمان آن نیز پیچیدهتر خواهد بود. اگر بیماری لثه خیلی شدید باشد با جرمگیری عمقی دندان نیاز است؛ که این روش بسیار پیچیدهتر از جرمگیری معمولی بوده و هزینه بیشتری دارد.
- تعداد جلسات مراجعه به دندانپزشک: در موارد پیچیده معمولا برای تکمیل فرایند درمان یا جرمگیری، به چند جلسه مراجعه به دندانپزشک نیاز است. در نتیجه هزینه هر بار ویزیت که شامل استفاده از خدمات دندانپزشکی میشود، هم به هزینههای کلی اضافه میشود.
- نیاز به مراقبتهای تخصصی: اگر بیماری پریودنتیت خیلی پیشرفته باشد، دندانپزشک بیمار را به یک متخصص لثه یا پریودنتیست ارجاع میدهد. معمولا هزینههای درمان زیر نظر دندانپزشک متخصص، بیشتر از درمان توسط دندانپزشک عمومی است.
- اقدامات جانبی و اضافی: اگر بیماری خیلی شدید باشد، ممکن است به اقدامات دیگری مثل جراحی، پیوند لثه یا مصرف آنتیبیوتیک هم نیاز باشد. هر یک از این موارد میتوانند بر هزینههای نهایی تاثیر زیادی بگذارند.
بیمه دندانپزشکی
بیمههای دندانپزشکی معمولا هزینههای اقداماتی مانند جرمگیری را کاهش میدهند.
البته که میزان پوشش مخارج جرمگیری دندان با توجه به نوع بیمه شما و شرکت طرف قراردادتان متفاوت است. بیمههای مختلف ممکن است سیاستهای متفاوتی در قبول یا رد هزینه جرمگیری دندان داشته باشند. به طور کلی، بیمه تامین اجتماعی هزینه جرمگیری و بروساژ دندان را تقبل میکند اما باید در مراکز طرف قرارداد این سازمان انجام شود.
بیمه تکمیلی تامین اجتماعی موارد زیر را پوشش میدهد:
- جرمگیری بالای لثه
- جرمگیری زیرلثه
- بروساژ هر فک
بیمههای دیگر نیز مانند بیمه تعاون و بیمه سامان، طرحهای تکمیلی دارند که میتوانید با استفاده از آنها هزینه جرمگیری دندانهایتان را کاهش دهید.
هزینهی پوشش دندانپزشکی برای این طرحها، بین ۵۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان متغیر است.
یکی دیگر از بهترین گزینههای بیمه جهت پوشش دادن هزینههای جرمگیری، بیمه دندان پزشکی دی است. این میتواند هزینه جرمگیری و بروساژ را پرداخت کنند. طرحهای بیمه دی شامل موارد زیر میشوند:
- 3 ستاره
- 4 ستاره
- 5 ستاره
- 6 ستاره
- 7 ستاره
- 8 ستاره
بیمه تکمیلی SOS نیز جزو بیمههایی است که هزینههای دندانپزشکی را پوشش میدهد، البته در نظر داشته باشید که باید طرح پوشش هزینههای دندانپزشکی را به صورت جداگانه تهیه کنید. این بیمه در دو طرح طلایی و نقرهای هزینههای دندانپزشکی را تا سقف 5 و 10 میلیون تومان، پوشش میدهد.
برخی دیگر از بیمههای تکمیلی عبارتاند از:
بازه پوشش هزینههای دندانپزشکی | نوع بیمه |
از صفر تا دو میلیون تومان | بیمه آتیه ساز حافظ |
از صفر تا پنج میلیون تومان | بیمه تکمیلی دانا |
تا سقف دو میلیون تومان | بیمه ایران |
تجربه و شهرت دندانپزشک
دندانپزشکان با تجربه یا دندانپزشکانی که آموزشهای تخصصی دیدهاند، هزینه بیشتری را برای ارائه خدمات دریافت میکنند. زیرا این دندانپزشکان سالهای زیادی را صرف آموزشدیدن کردهاند، بیماران بیشتری را درمان کردهاند و معمولا دارای مطبهایی با تجهیزات پیشرفتهتر هستند، در نتیجه معمولا هزینه بیشتری را دریافت میکنند.
همچنین دندانپزشکان مشهور، که در بین بیماران محبوب هستند یا اینکه برنده جوایز دندانپزشکی شدهاند، نیز هزینه بیشتری را در ازای ارائه خدمات دریافت میکنند. طبیعی است که باید برای دریافت خدمات از متخصصین قابل اعتماد که خدمات درمانی با کیفیتتری را ارائه میدهند؛ هزینه بیشتری پرداخت کنید.
موقعیت جغرافیایی
موقعیت جغرافیایی یکی از عوامل تاثیرگذار در میزان هزینهها است. خدمات دندانپزشکی در مناطق شهری بیشتر از مناطق روستایی است زیرا هزینههای کلی زندگی در شهرها بیشتر است.
مراقبت بعدی
- معاینات مجدد: بعد از جرمگیری دندانها، معمولا دندانپزشک برای پیگیری روند بهبود لثه و نیز جلوگیری از عفونت، یک قرار ملاقات بعدی را ترتیب میدهد. هزینه معاینات مجدد نیز به هزینههای کلی جرمگیری افزوده میشود.
- جرمگیری و سایر روشهای درمانی: گاهی اوقات با جرمگیری دندان، سایر مشکلات مانند پوسیدگی دندان یا بیماریهای لثه، مشخص میشوند که باید حتما برای درمان آنها اقدام کرد. این درمانهای ثانویه هم بر هزینههای کلی تاثیر میگذارد.
- مراقبتهای بعدی: در افراد مبتلا به بیماری پریودنتال (لثه) جرمگیری دندانها بخشی از فرایند کنترل بیماری است و باید به طور منظم انجام شود. معمولا لازم است این افراد هر سه تا شش ماه یکبار جرمگیری انجام دهند که هزینه این جرمگیری ها نیز به هزینههای کلی اضافه میشود.
- داروها: اگر دندان یا لثه عفونت داشته باشد یا احتمال بروز عفونت وجود داشته باشد، دندانپزشک آنتیبیوتیک تجویز میکند. همچنین ممکن است دندانپزشک استفاده از محصولاتی مثل انواع خاصی از دهانشویهها را برای جلوگیری از عفونت پیشنهاد کند.
- مشاوره تخصصی: در بعضی موارد، ممکن است به دلیل پیچیدگی شرایط، دندانپزشک شما را به یک دندانپزشک متخصص لثه یا پریودنتیست، ارجاع دهد. هزینههای درمان تحت نظر دندانپزشک متخصص از دندانپزشک عمومی بیشتر است.
تجهیزات تخصصی
- فناوری پیشرفته: دندانپزشکانی که از فناوریهای پیشرفته و مدرن برای جرمگیری دندان و تمیز کردن ریشه دندان استفاده میکنند؛ معمولا هزینه بیشتری را دریافت میکنند. این فناوریها عبارتند از: دستگاه جرمگیر اولتراسونیک یا تجهیزات و دستگاههای لیزری. این ابزارها باعث راحتتر و سریعتر شدن فرایند جرمگیری میشوند؛ اما چون استفاده و نگهداری از این دستگاهها بسیار پر هزینه است، هزینههای درمان افزایش مییابند.
- بیحسی و آرامبخش: بسته به شدت بیماری لثه و نیاز بیمار، ممکن است در حین جرمگیری از انواع مختلف روشهای بیحسی یا داروهای آرامبخش استفاده شود. هزینه بیحسی یا داروی آرامبخش هم به هزینههای کلی اضافه میشود. معمولا در حین جرمگیری از بیحسی موضعی استفاده میشود، اما گاهی اوقات هم از اکسید نیتروژن (گاز خنده) یا آرامبخشهای داخل وریدی هم استفاده میشود.
- تصویربرداری: آزمایشهای تصویربرداری مثل تصویربرداری با اشعه ایکس و تصویربرداری سه بعدی، دید کاملتری از وضعیت دندانها و لثهها به دندانپزشک ارائه میدهد و این امر باعث تشخیص درستتر و بهتر پیش رفتن فرایند درمان میشود. انجام آزمایشهای تصویربرداری به هزینههای کلی میافزاید.
- استریل کردن وسایل و پک وسایل یکبار مصرف: استریلکردن و پاکسازی کردن وسایل عمومی دندانپزشکی و نیز پک وسایل دندانپزشکی یکبار مصرف هم باعث افزایش هزینهها میشود.
- تجهیزات حفاظتی: دندانپزشکان و متخصصان بهداشت دهان و دندان از تجهیزات حفاظت فردی (PPE) برای اطمینان از ایمنی و بهداشت در طول عمل استفاده میکنند.
سایر اقدامات
علاوهبر جرمگیری دندان، ممکن است فرد به اقدامات دندانپزشکی دیگری هم نیاز داشته باشد. گاهی اوقات انجام این اقدامات برای حفظ سلامت دهان و دندان ضروری است. این موارد باعث افزایش هزینهها میشوند:
- جرمگیری ریشه: جرمگیری ریشه معمولا در کنار جرمگیری معمولی انجام میشود و در طی این روش، ریشه دندان کاملا تمیز میشود تا لثه بتواند به خوبی به ریشه دندان بچسبد. اگر فرد دچار بیماری لثه باشد، انجام این فرایند باعث افزایش هزینهها میشود.
- نگهداری پریودنتال: پس از جرمگیری عمقی و تمیز کردن ریشه دندان، ممکن است فرد به مراقبتها و جلسات جرمگیری دیگری هم نیاز پیدا کند که به این روش نگهداری پریودنتال میگویند. نگهداری پریودنتال معمولا بیشتر از جرمگیری ساده هزینه دارند.
- جراحی پیوند لثه: در موارد شدید بیماری لثه که لثهها به شدت تحلیل رفته باشند، ممکن است نیاز به جراحی پیوند لثه وجود داشته باشد. در این جراحی بافت از قسمت دیگری از دهان برداشته شده و به ناحیهای که در آن لثه تحلیل رفته است، پیوند زده میشود.
معرفی بهترین روشها برای کاهش هزینههای جرمگیری دندانها
روشهای کاهش هزینههای اقدامات دندانپزشکی، معمولا به روشهای پیشگیری و بررسی وضعیتها و کمک هزینههای مالی محدود میشوند. در ادامه به چند روش اشاره میشود که میتوانید با استفاده از آنها هزینهها را کاهش دهید:
- پیشگیری: بهترین راه برای کاهش هزینههای دندانپزشکی، پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان از طریق مراقبتهای صحیح است. مراجعه منظم به دندانپزشک و رعایت بهداشت دهان و دندان، حداقل دوبار مسواک زدن در روز و حداقل یکبار نخ دندان کشیدن در روز، میتوان تا حدود زیادی ار مشکلات دهان و دندان جلوگیری کند و نیاز به جرمگیری و سایر اقدامات پرهزینه دندانپزشکی را کاهش دهد.
- بیمه دندانپزشکی: اکثر بیمههای دندانپزشکی، جرمگیری دندان را تحت پوشش قرار میدهند. بیمه نامه خود را بررسی کنید و نیز با مشاور بیمه خود مشورت کنید تا بدانید که بیمه کدام هزینههای دندانپزشکی را تقبل میکند.
- پرداخت قسطی: بعضی از دندانپزشکان در مطبهای خود طرحهایی را ارائه میدهند که با توجه به آن میتوانید هزینههای درمانی خود را در چند قسط پرداخت کنید.
- طرحهای تخفیف دندانپزشکی: این طرحها مربوط به بیمه نیستند و توسط برخی از مراکز دندانپزشکی ارائه میشوند. در این طرحها شما معمولا هزینه سالانه خدمات دندانپزشکی را پرداخت میکنید و از روی هزینه کلی به شما تخفیف داده میشود.
- کلینیکهای بهداشت عمومی: بعضی از مراکز بهداشتی عمومی خدمات دندانپزشکی را به صورت رایگان یا با هزینههای کم ارائه میدهند. شما میتوانید برای پیدا کردن مرکز بهداشت عمومی نزدیک منزل خود به وب سایت اداره منابع و خدمات بهداشتی (HRSA) مراجعه کنید.
- مذاکره: شما میتوانید درباره هزینهها با دندانپزشک خود مذاکره کنید. بعضی از دندانپزشکان ممکن است به شما تخفیف دهند یا اینکه طرح متناسب با شرایط مالی شما معرفی کنند.
چرا جرمگیری مرتب دندانها، ضروری است؟
تمیز کردن منظم دندانها به چند دلیل برای حفظ سلامت دهان ضروری است:
- از بین بردن پلاک و تارتار: با وجود مسواک زدن و نخ دندان کشیدن مرتب هم، پاک کردن تمام پلاکها از روی دندانها کار دشواری است. با گذشت زمان این پلاکها سفت شده و به جرم دندان تبدیل میشود و در این صورت فقط با ابزارهای دندانپزشکی از بین میروند. جرمگیری منظم دندانها به از بین بردن پلاکها کمک کرده و مانع از ایجاد جرم دندان میشود و از این طریق از پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه جلوگیری میکند.
- پیشگیری از بیماری لثه: جرمگیری منظم به جلوگیری از بیماریهای لثه و عفونت بافتهای دهان کمک میکند. بیماریهای لثه در صورت عدم درمان ممکن است به از دستدادن دندان یا مشکلات قلبی و دیابت منجر شوند.
- تشخیص زودهنگام مشکلات دهان و دندان: جرمگیری منظم دندانها، به دندانپزشک این امکان را میدهد که مشکلات دندانها و لثهها را زودتر از موقع تشخیص دهد و از پیشرفت آن جلوگیری کند. این بیماریها ممکن است شامل پوسیدگی دندان، بیماریهای لثه یا حتی سرطان دهان باشند. تشخیص زودهنگام بیماری باعث درمان موثرتر، روش کم تهاجمیتر و کم هزینهتر شدن درمان میشود.
- پولیش و جرمگیری حرفهای: دندانپزشکان از ابزارهای مخصوصی برای از بین بردن لکههایی که با مسواک زدن تمیز نمیشوند؛ استفاده میکنند تا دندانهای شما درخشان شود.
- خوش بو شدن دهان: جرمگیری منظم دندان، باعث خوش بو ماندن دهان میشود. زیرا در طی جرمگیری، ذرات غذا و جرمهایی که باعث ایجاد بوی بد دهان یا هالیتوزیس میشوند؛ از بین میروند.
سخن پایانی
هزینه جرمگیری دندان ممکن است بستگی به عوامل مختلفی داشته باشد، از جمله شدت جرم، نوع کلینیک، تخصص دندانپزشک و نوع بیمه. جرمگیری دندان یک درمان پیشگیرانه و ضروری است که میتواند از بروز بیماریهای دندان و لثه جلوگیری کند. برای کاهش هزینه جرمگیری دندان، میتوان از بیمههای تامین اجتماعی یا تکمیلی استفاده کرد، اما باید شرایط و محدودیتهای آنها را در نظر گرفت. اگر میخواهید جرمگیری و بروساژ انجام دهید و در جستجوی گزینه مناسب هستید، کلینیک حکیم در کنار شما است. میتوانید از طریق راههای ارتباطی با ما تماس بگیرید تا در اسرع وقت نوبتی برای ویزیت دندانهایتان به شما داده شود.
سوالات متداول
جرمگیری دندان چیست؟
جرمگیری دندان روش است که از آن برای از بین بردن جرمها و پلاکهای تشکیل شده روی دندانها و لثهها استفاده میشود و از این طریق از پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه جلوگیری میشود.
چرا جرمگیری دندان ضروری است؟
زیرا در طی جرمگیری، پلاکها و جرمهایی که با مسواکزدن معمولی از بین نمیروند، از روی دندانها پاک میشوند، در نتیجه احتمال بروز پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه کاهش مییابد.
آیا جرمگیری دندان دردناک است؟
ممکن است جرمگیری دندان کمی ناراحتکننده باشد، به خصوص اگر به بیماری لثه یا پوسیدگی دندان دچار باشید؛ به همین دلیل معمولا در طی جرمگیری از بیحسی موضعی استفاده میشود.
آیا برای ویزیت باید هزینه پرداخت کنیم؟
بله، برای معاینه دندانها توسط دندانپزشک معمولا باید هزینه ای پرداخت کنید. این هزینه بستگی به نوع معاینه، پزشک مورد نظر و عوامل دیگر دارد.
تفاوت بین جرمگیری دندان و تمیز کردن دندان چیست؟
در تمیز کردن یا جرمگیری معمولی، جرم و پلاک از بالای خط لثه پاک میشوند، اما در جرمگیری عمقی، جرمهای موجود در زیر خط لثه هم تمیز میشوند.
بعد از جرمگیری دندان چه انتظاری باید داشته باشیم؟
مقداری درد و خونریزی جزئی بعد از جرمگیری دندان طبیعی است، اما باید این حالت در طی چند روز برطرف شود. معمولا دندانپزشک بعد از جرمگیری، دهانشویه یا آنتیبیوتیک تجویز میکند.
جرمگیری دندان باید هر چند وقت یکبار انجام شود؟
بسته به وضعیت سلامت دهان و دندان هر فرد میتواند متفاوت باشد، اما معمولا توصیه میشود که جرمگیری دندان هر شش ماه یکبار انجام شود. میتوانید در این زمینه با دندانپزشک خود مشورت کنید.